donderdag 16 februari 2006

Paarse krokodil, of; zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten..

De story omtrent mijn fiets lijkt nu op een soap. Enkele dagen geleden telefonisch de toezegging gehad van de verzekering dat ik een andere fiets mag gaan uitzoeken. Zo gezegd zo gedaan. Alleen nog even op bevestiging wachten. Vandaag kwam de brief; het bedrag is overgemaakt aan de fietsenmaker. Ik blij, zij blij, zou je denken. Eerst naar een receptie en na afloop dienstfiets inleveren en per benenwagen naar de fietsen "dealer" voor een paar kilo Gazelle.
Ik stap binnen en leg de brief op de balie. De verkoper kijkt me vreemd aan. "Ik heb nog niks gezien" zegt hij. Boven de brief staat "DUPLICAAT", en de zin "het origineel is naar de rijwielhandel gezonden en het bedrag is inmiddels overgemaakt". Lijkt mij duidelijk genoeg..
Niet dus. Verkoper heeft geen brief gehad, en hoewel het exact dezelfde brief is (er staat alleen geen "duplicaat" op) Kan ik het schudden; hij wil een handtekening op een originele brief en dan een formulier invullen en de kleine lettertjes en en en... Vroegâh..kreeg je de fiets mee en was het "komt goed Laning" . Ik ben er al 30 jaar klant.. Het begint een beetje irritant te worden..
"Maar het staat hier!" zeg ik nog.. "Ja, het staat hier" zegt hij. In tweevoud, in blokletters en en.. Ik zie paarse krokodillen voor me. De fiets krijg ik niet. Een oud barrel mag ik lenen, ik hoef er nog net geen borg voor te betalen. Vertrouwen? Dacht het niet.. en dat heb ik ook goed duidelijk gemaakt. Nee.. alleen "wind in de banden" is gratis, maar misschien wordt dat ook doorberekend.. Natuurlijk spijt het hem, maar ik moet begrijpen.. Nee ik heb dit keer geen begrip, maak een cynische opmerking over Koning Klant die numet de pet in de hand moet staan, en verlaat de zaak. Ga deze fiets wel aanschaffen, maar me eens oriënteren op een kleinschalige sleutelaar om de hoek die me ook nog van vroeger kent..Iemand die ook de "kleine klantjes" respecteert..