donderdag 9 februari 2006

Vergaderen en aangeven

Vandaag een OR vergadering. Vanwege revalidatie van een collega bij haar vergaderd, wat wilde zeggen dat ik met een 10 persoons busje twee collega's moest oppikken nadat ik het vehikel van ijs en sneeuw had ontdaan.

Na de vergadering het kreng weer parkeren bij Arriva, en de dienstfiets die ik heb geleend uitladen, en terugfietsen om de sleutel af te geven. Op de vestiging zijn een aantal kerels bezig met vinyl leggen op de trap naar boven. Er staan enkele potten lijm en er liggen rollen linoleum. Ook een onduidelijk stuk lawaaigereedschap.. De kerels roepen nog "Eem daorover hen stapp'm" .. Ik stap dus over het gereedschap heen en zet mijn maat 43 op een net gelijmde traptrede.. Visoenen van Charlie Chaplin komen in me op, maar ik blijk nog te kunnen bewegen. Ik word van de trap getrokken en bevolen mijn schoenen uit te doen. Zu Befehl.. .
Op kousenvoeten loop ik naar boven waar de troep met warm water gelukkig te verwijderen valt. Weer moet ik de trap af, tot frustratie van de kerels. Dit keer herken ik de verdachte trede en stap eroverheen. Blij dat ik beneden ben wil ik mijn fiets van slot doen, maar blijk de verkeerde sleutel aan het bord (boven) te hebben gehangen. Opnieuw naar boven HELP!

Gelukt, maar in de consternatie vergeet ik mijn tas. Later dan maar.. eerst aangifte doen..
Naar het nieuwe bureau, formulier invullen en klaar..Tegenwoordig kan je je klaagzang over een gestolen fiets niet eens meer aan de plaatselijke De Cock met Cee-oo-Cee-Kaa meer kwijt.
Zelfs de verzekeringsdame heeft heimwee naar de uigetikte versie en dreigt dat mijn claim niet wordt aanvaardt als ik dat formulier opstuur. We zien wel..

's Avonds op jacht naar een nieuwe tweewieler, leuke gevonden, 50 euri bijleggen en ik heb 4 versnellingen meer .. Je raakt verwend..

woensdag 8 februari 2006

Zo heb je een fiets..



Vorig jaar wist ik het opeens; "ik koop een nieuwe fiets".
Mijn oude had nog een redelijke inruilwaarde en ik had nog geld.
Voor € 200,- werd ik de trotse bezitter van een heuse Gazelle, mèt Ankie van Grunsven-ketting om het ding goed af te sluiten. Samen trapten we een hoop lol en kilometers.
Hij fietste geweldig en ik was niet van plan hem af te staan..
Gisteravond tegen achten nog even een boodschap bij de Golff op de hoek gedaan, daarna afgesloten in de berging gezet. Helaas kan iedereen daarbij, en vanmiddag om één uur toen ik naar mijn werk wilde fietsen drong het tot me door dat mijn mooie Gazelle verdwenen was.
Nee, ik had 'm niet ergens anders en nee ook niet uitgeleend. Eén of andere idioot had het hek weer van slot gedaan, waarna een andere idioot met grijpgrage vingers mijn fiets meenam.
Morgen dus aangifte doen. Ik had gehoopt dat ik pas voor m'n werk weer op het politiebureau zou komen. Niet dus. Een geluk is dat ik vorig jaar een fietsverzekering had afgesloten. Ik wist alleen niet meer waar. Meneer de Vries (de fietsenmaker) had mijn framenummer niet geregistreerd. Gelukkig bood een telefoontje met Unigarant uitkomst; ik was verzekerd en de schade gedekt. Na inlevering van Proces-Verbaal van aangifte en twee originele sleutels wordt de fietsenmaker ingelicht dat ik een soortgelijke of net zo'n fiets mag komen uitzoeken op kosten van de verzekering. Schadeformulier wordt me toegestuurd, dus we zien wel.
Het maakt mijn baalstemming iets beter, maar ik mis mijn mooie tweewieler wel!
Moest vandaag lopen naar 't werk.. nu een leenfiets van de baas, maar ja, niks fietst beter dan mijn ouwe trouwe Gazelle..

maandag 6 februari 2006

Slaap en katten


Vannacht beroerd geslapen. Redelijk op tijd (iets na twaalven) op bed gekomen, en vervolgens wakker gelegen tot een uur of twee. Mijn benedenbuurman heeft een ouderwetse "bimbamklok" zo noemde ik het vroeger altijd, er stond er één bij over-oma op de kast. Aangezien deze flats niet meer dan betonnen blokkendozen zijn, en dus ook erg gehorig, hoefde ik vannacht niet op de wekkerradio te checken op welk tijdstip ik nog wakker was..
Ik heb het één uur, half twee en twee uur horen luiden.. Ik moet in slaap gevallen zijn, toen ik wakker schrok van een enorm kabaal onder aan de flat. Twee katten bevochten elkaar op leven en dood. Toen er één afdroop bleef de ander voor dood midden op straat liggen. Later wel weer bijgekomen kennelijk, want half uur later was 'ie weg. Het was een hels kabaal, en voor ik met een emmer water kon gooien was het weer voorbij, en ik was weer klaarwakker..
Tot een uur of zeven geslapen, tot de vuilnisman langsreed voor de grote container.. Daarna vond de brandweer het ook nog ff nodig om langs te komen met toeters en bellen omdat opa in de aanleunwoning weer met zijn sigaar onder de rookmelder zat.. Nee, jofel was 't niet vannacht.
Om half elf aan de warme hap, in de overtuiging dat ik om 12:00 uur moest werken. Verkeer(d) regelen bij de FC Emmen. De website leerde me dat het veld een modderpoel was, en ik vroeg me dus al af wat en hoe, tot mijn collega belde en me vrij gaf. Zit je dan met je mond vol tanden (en hutspot).. Nu dus maar tafeltjes monteren bij m'n ouders, zou al maanden gebeuren.. Het strijkgoed doe ik morgen wel even..