zondag 6 mei 2007

Je Maintiendrai (Ik zal handhaven)




Vijf mei, hou 'm vrij!..

Eigenlijk had ik moeten werken, maar een collega wilde wel ruilen. Zo heb ik dus een onverwacht vrij weekend en kan ik doen en laten wat ik wil. Vriendin F. was jarig, en ondanks dat ze tegenwoordig in Emmen stage loopt en we elkaar soms in de pauzes treffen voor een Swirl o.i.d. ben ik toch afgereisd naar Nunspeet. Per trein.


Ik had geen zin in autorijden en had een goed boek en de Mp3 speler meegenomen. Mijn tijd zou het wel duren. Tenslotte duurde de reis maar anderhalf uur. Snel een kaartje gekocht bij de automaat en me in de boemel naar Zwolle geïnstalleerd. De heenreis ging "crescendo" en het werd een gezellig feestje. Tegen half drie aan, eten en drinken en kletsen met het bezoek, waarvan ik een aantal inmiddels ken van andere feestjes. Rond tien voor negen zou xde trein terug gaan en ik werd keurig afgezet en uitgezwaaid door F's man G. op het station van Nunspeet. Geen controle op de heenweg gehad en van Nunspeet naar Zwolle ook niet. Pas toen de conducteur achter Dalfsen de trein binnen kwam haalde ik mijn kaartje tevoorschijn en bemerkte te laat dat ik alleen een enkeltje Nunspeet vanuit Emmen had gekocht in de gauwigheid. Had ik eerder gekeken dan had ik in Nunspeet en Zwolle nog een kaartje bij kunnen kopen. Stom. Natuurlijk kon de "BOA" het niet laten gaan. Hij wordt voor de handhaving betaald tenslotte. Wel mooi € 46,30,- zo'n bonnetje.. Ik heb het gelaten over me heen laten gaan terwijl de conducteur mijn rijbewijs overschreef. Leermoment voor alle parkeerbonnen die ik nog ga schrijven; krijg ik ook eens mijn trekken thuis. Ze zijn wel duur..die trekken..

In 't vervolg dus goed nadenken bij wat ik doe. Tijd om mezelf eens bij de oren te pakken want ik was aardig warrig deze week. Dingen kwijt, handtekening op de magneetstrip van m'n nieuwe bankpas zetten met een cd-stift..tot overmaat van ramp een lel van een slagbooom gehad. Viel gelukkig mee, maar was er dus niet helemaal bij deze week.

Deze week een frisse start. Het gaat bovendien regenen, dus kunnen de spinnewebben eindelijk uit mijn bovenkamer spoelen en de korte broeken in de was.

Het werd tijd. Leve de herfst! :-)