maandag 20 augustus 2007

Zomer in Zeeland


Ik ben er weer!

Mijn weekend in Zeeland was een welkome afsluiting van de vakantie.
De vier en een half uur treinen had ik er dan ook graag voor over.
Van Emmen naar Krabbendijke, en ik ben toch best een beetje een treinenliefhebber.



De reis ging voorspoedig, alleen de 20 minuten wachttijd
in Bergen op Zoom waren minder geslaagd.

Logeren deed ik bij een ex-collega en zijn vriendin, dus om hotels hoefde ik me niet druk te maken. Vooraf had ik al uitgekiend waar ik heen wilde en wat ik wilde zien. Ik werd overal heengesleept en wist niet meer op welk (voormalig) eiland ik zat. Goes, Middelburg, Yerseke, Vlissingen, Westkappelle, ik heb een grote "Tour ZĂ©lande" gemaakt. De overblijfselen van het veer Kruiningen - Perkpolder waren imposant. Te weten dat het in deze zomertijd een drukte van belang moet zijn geweest,de steiger ligt er verstild en "Berlijnse muur-achtig" bij.




Er vaart sinds 2003 geen veer meer vanwege de opening van de Westerscheldetunnel. Die tunnel staat voor volgende keer op het programma, net als de Zeelandbrug, waar ik als klein jochie eens vast heb gestaan met de auto die opeens begon te ratelen. In die tijd waren er nog geen mobieltjes dus ik vermoed dat we de eerste beste praatpaal hebben gezocht. Een heel avontuur destijds.

Uit mijn toerisme-opleiding in 1990 kwamen allerlei triviale feitjes naar boven, maar ik had me ook ingelezen in de regio. De Oosterscheldekering, een dag lang van dam tot dam reizen en alles in je opnemen, terwijl het nog lekker weer was ook; geweldig!. Ik ga morgen weer aan het werk, maar dit laatste weekend was gewoon even nodig. Je hoeft niet naar het buitenland om het naar je zin te hebben. Voor herhaling vatbaar dus..