zondag 19 maart 2006

Kabeltjes enzo

Ik heb iets met kabeltjes.
Lezers van deze blog lazen mijn trots toen het me lukte om bij mij en bij M. een nieuw modem te installeren. Ik vind dat als je een stereo TV hebt, het geluid ook stereo moet zijn. De TV is het probleem niet. Mijn stereo installatie wel. Aangeschaft en afgeregeld in 1991, toen ik op mezelf ging wonen. Heb inmiddels steeds meer apparaten gekocht en de techniek schrijdt voort natuurlijk. Weet nog dat ik destijds cash betaald heb omdat er nog geen pin-automaten bestonden. Heerlijke nostalgie, vrijdagavond alle kleingeld bijelkaar schrapen om maar uit te gaan..
Nee, de stereo leeft nog, dit is geen "in memoriam". Ik heb moeite met de overbrenging van TV en video (jaja die heb ik nog) naar de stereo. Daarbij moet je denken aan plugjes, scartkabels en snoeren. Opeens deed box links amper meer wat. Ook de DVD deed niks meer.
Vol goede moed dook ik achter het stereomeubel, kreeg het niet voorelkaar.
W. gebeld. Hij zou het wel ff regelen. En inderdaad, de DVD werkte weer, volledig stereo.
Gisteravond viel de video weer uit, één kanaal over.. Ik heb de indruk dat het aan de scartkabel ligt..Nu het zondag is haal je natuurlijk nergens zo'n ding.. Morgen vrij, maar even kijken.
Toch is zoiets erg frustrerend voor iemand die de techniek begint te ontdekken..
Heb toch al wat met kabels.. Op het werk een monitor weer aangesloten d.m.v. het vastzetten van plugjes. Niet onbelangrijk, en op advies van de helpdesk. Krijg ik een mailtje van de "coördinator" die me wil vertellen dat het niet mijn taak is daarmee te klooien.. Hij meent te hebben geconstateerd dat door mij de voordeur van het bureau niet meer dicht kon.. Ja, ìemand moet het gedaan hebben.. Te zot voor woorden want daar kan ik niet eens komen :-)
De toonzetting is schoolmeesterig en even wil ik een bijtend cynisch mailtje terug sturen maar hou me in en vraag om persoonlijk contact, dat niet komt natuurlijk.. Laat ik het maar waaien..er zal iemand dingen hebben geroepen, zoals de cultuur daar nou eenmaal is. Op essentiële vragen krijg je geen antwoord maar op kleine lulligheidjes worden scheppen zout gelegd. Misschien hebben de kabeltjes zich tegen me gekeerd??
Zo, dat is eruit.. maar nu heb ik nog steeds geen oplossing voor het geluidsprobleem.. Dan maar DVD kijken..mijn Stargate verslaving steekt de kop weer op, bij de videotheek weer een paar afleveringen van seizoen 6 gehaald, totdat A. de volgende keer weer naar Drenthe komt met de complete box.. Dus maar bankhangen, 't is toch te koud buiten..