zondag 25 maart 2007

Dubbel feest

Gisteren was de heuglijke dag. Zowel moeder als oma vierden hun verjaardag.

Ja, op dezelfde dag.. Ik moest eerst werken, maar daarna werden de nette kleren uit de kast gehaald en heb ik mijn opwachting gemaakt bij het ouderlijk huis waar de familie inmiddels al klaarzat. Natuurlijk moesten wel narcissen gekocht worden. Dat hoort bij deze dag. Daar over een ander blogje in de categorie jeugdsentiment binnenkort.

Beide jarigen lieten zich de aandacht welgevallen, terwijl taart en koffie werden aangesleept.
De tafels stonden voor beiden vol met kado's en de nodige "groenvoorziening"
Oma, inmiddels 93 lentes jong, vond alles prachtig.
Tegen zevenen werd koers gezet naar Emmen centrum, om daar in het nieuwe wokrestaurant te gaan eten. Al gauw stond de hal vol met ooms en tantes, neven en nichten in oplopende formaten en leeftijdscategoriëen, en natuurlijk de twee jarigen. Filevorming bij de sushibar en het wokbuffet.. Allerlei heerlijkheden en teveel om allemaal te proberen. Na een eerste bordje werd door veel mensen van stoel verwisseld en bijgepraat. Je ziet elkaar zo jaren niet en dan komt zo'n neefje ineens een stuk hoger dan "vroeger".

Nadat ik de eerste trek gestild had werd ik door twee van de jongens uitgedaagd om met stokjes te gaan eten, terwijl mijn "zwager" zich over een brokkenmakende serveerster ontfermde die halsoverkop met een drijfnat pak richting keuken vluchtte nadat ze haar dienblad liet vallen..
De chef joeg de serveersters de keuken in en vermaande dwingend een ander; het zat nokvol in het restaurant en de stress had duidelijk zijn uitwerking. Ondanks dat bleef het onderling erg gezellig. Het eten met stokjes had ik ondanks mijn "kromme vingers" redelijk snel door.. vergt wel oefening trouwens.. Een leuke gelegenheid om iedereen weer eens te spreken, en wat te lachen en slap te kletsen.. Ik hoop dat we dit volgend jaar weer mogen doen..





Thuisgekomen was ik doodop; na een vroege dienst en om 6 uur op en pas tegen elven thuis kon ik toch nog niet slapen. Eerst nog even zitten en dan m'n bed inrollen.. De klok ging alvast een uur vooruit, daar ga ik echt niet tegen opstaan, ondanks advies van medeblogger A.





Om zes uur wakker geworden van een hoop kabaal. Dronken volk kwam weer terug uit de kroeg en wilde de benedenbuurman even goeiemorgen zeggen door met vijf man op het grasveld onderaan de flat te staan schreeuwen. Buurman was er kennelijk niet, waarop de heren met flesjes gingen gooien; even klonk het alsof er een raam brak, maar achteraf gezien bleef het bij een barst.. De hele buurt op stelten en de stappers ervandoor.. Ik kon met moeite weer in slaap komen en werd laat wakker.. Zometeen weer een late dienst draaien..

Ik kan terugkijken op een geslaagde dag..


P.S.: Het bed staat er, moest wat gestabiliseerd worden maar naar verluidt is de eerste nacht zonder kleerscheuren doorstaan (zie vorig blogje)..