dinsdag 29 mei 2007

Joho Joho..


Na gedane arbeid is het goed rusten zegt men. "Men" zal de waarheid wel in pacht hebben.

Na een vroege dienst lokt het bed altijd, en even liggen wordt dan meestal een uur of anderhalf/twee. Geen probleem, ik heb de tijd. De avond van te voren weer voorzichtig aan het daten geslagen na een week mailen met een "kandidate". Ondanks dat ik door de voorrondes was gekomen moest ik toch afvallen die avond; de vonk sloeg van beide kanten niet over. Eerlijk zijn was afgesproken en dus namen we weer hartelijk afscheid

Dan moet je je vermaak dus elders zoeken. Gisteravond naar de bios geweest, de nieuwe "Pirates of the Carribbean" was uitgekomen. Broer M. en ik meldden ons op tijd, maar de zaal zat al bijna vol. We hebben toch maar een kaartje gekocht. Het lastige is dat je bij de automaat een kaartje kan kopen en eigenlijk zo kan doorlopen, ware het niet dat je ook wel wat wilt drinken en daarvoor nog een half uur in de rij mag staan. Met moeite in het donker een plek kunnen vinden, en ons tussen de rijen doorgewerkt om middenin te gaan zitten.

In een stampvolle zaal de avondvullende film gezien. Recensie? Veel wapengekletter en kostuums, Johnny Depp deed het weer prima. Toch had ik een paar maanden geleden het vorige deel van de serie al gezien en bekroop me na anderhalf uur al een gevoel van: "hoelang duurt het nog?" Kortom; een "pirates-overkill". Leuk als je opgroeiende kids hebt, hoewel de aanwezige kids het soms wel wat eng vonden getuige de "Iiii" en "Oeeeh" geluiden op onze rij.

Wil je een leuke en onderhoudende film zien ga dan naar "Fracture" met Anthony Hopkins, deze film heb ik een paar weken geleden gezien. Een aanrader, Hopkins is weer onnavolgbaar als "briljante moordenaar". Noodgedwongen heb ik toen die film gezien omdat we een week te vroeg waren voor "Pirates" maar ik werd er meer door uitgedaagd dan deze rolprent.

Nog op de agenda: "Shrek the Third" en de Nieuwe Harry Potter, uiteraard wel de originele versie en niet de nagesynchroniseerde. Voor Shrek al een afspraak staan met een voormalige datevriendin, in Emmen of in "Stad". Lijkt me gezellig. Ik ga de bioscoopagenda eens uitpluizen, het filmhuis heeft op ht moment niet veel op het programma dat me interesseert.

zondag 27 mei 2007

To Mees or not to Mees


De "snotneuzen" zijn uitgevlogen. Het nestkastje werd gistermorgen door de eerste bewoners verlaten. Met wisselend resultaat.

Ik had de balkondeur openstaan en met de camera in de aanslag wilde ik een mooie "jonge mezen foto" maken. Mees bedacht zich geen moment en fladderde de woonkamer in, met mij op de hielen. Eerste stop achter de eettafel. Ik greep mis. Daarna vloog de sukkel in een kier tussen buffetkast en muur, amper 5 cm. breed. Ik ben aan het hengelen geweest met een plumeau en klerenhangers, terwijl het vogeltje angstig tjilpte en blies. Gelukkig kon het niet achter de kast kruipen, want zo'n ding is loeizwaar. Na een handige beweging was 'ie eruit en vloog de kamer weer in. Inmiddels had ik mijn knieën kapot door het schuren over de ruwe vloerbedekking. Ik ving het beestje snel en zette het op mijn wasrek waar het eerst gestresst bleef zitten. Volgens mij is hij wel uitgevlogen. Zijn broertje of zusje vond ik later in een emmer met een paar centimeter water erin, jammerlijk verzopen en naar de mezenhemel. Na een staatsbegrafenis onder de heg achter de flat bleek dat er nòg een was uitgevlogen. Deze had ook geen zin in vliegen en werd door Pa of Ma Mees achter de vodden gezeten, maar bleef in een hoekje van het balkon zitten piepen.
Ook deze was de volgende ochtend Mees geweest. Triest resultaat van weken broeden. Het is de natuur, en als je niet vliegen kunt dan grijpt de natuur wel in.

Er zijn dus waarschijnlijk twee overlevenden van dit gebeuren, en ik zit met een "empty nest syndroom"..