donderdag 20 december 2007

On the road again

De laatste dagen zit ik vol continu in Delfzijl te werken. Late diensten. Het hangt me een klein beetje de keel uit, maar de ritten er vandaan zijn wel in orde. Die erheen niet zo zeer. Helaas is de bietencampagne nog niet voorbij en zit ik vaak achter die vrachtwagens. Meestal gaan die door naar Groningen of Hoogkerk, zodat ik op de rotonde van Gieten de N33 opdraai zonder hinder. Helaas zit er ook ander vrachtverkeer op de weg. Verkeer met boormateriaal voor de aardgasbuffer in Zuidwending. In de meeste gevallen kan ik omdat ik de route inmiddels goed ken, het verkeer analyseren. Meestal ben ik ze ter hoogte van de afslag naar de A7 kwijt.

Dit keer ook, alleen zat ik tot Delfzijl achter een auto met aanhanger die zich keurig aan de max. snelheid van 80 km/u hield. Schoot niet op dus. Geen stress..Mijn collega kwam me al tegemoet, hij was al vrij, terwijl ik nog een half uur naar een gratis parkeerplek zocht. Na de dienst; een stuk relaxter. De auto stond eenzaam op de parkeerplaats, het kerstpakket stond me op te wachten, dus dat heb ik maar eens thuisgebracht. Radio 2 komt op de autoradio, nog een kwartiertje "Theater van het Sentiment" en dan overschakelen naar Radio 1. De Top2000 is nog niet begonnen, dus maar "Het Oog" tot ik thuis ben. De grap is op welke tijd ik over kan schakelen en waar ik dan ben. Meestal ben ik Veendam voorbij, soms nog niet. Ik reken een uur en een kwartier, maar meestal red ik het in een klein uurtje in Emmen aan te komen. Relaxt luisterend overkwam het me om op de rotonde Gieten de eerste afslag te nemen en dus al bijna in Assen te raken. Bij Rolde eraf en via gehuchtjes als Papenvoort en Nooitgedacht in Borger aangekomen. Ook daar weer binnendoor vanwege werkzaamheden en uiteindelijk weer op de N34 uitgekomen richting Emmen. Niet de meest logische route, maar wel twee obstakels in de vorm van tijdelijke rotondes vermeden. Onlogische situaties zorgen voor gevaar; laatst trof ik een auto die in de verkeerde richting de rotonde wilde nemen en de bus naar Groningen trof. Wie reed er nu spook?

Vannacht mag ik weer, dat betekent 's ochtends om 7 uur de baan op. Pittig wel.. De kerstdagen staan voor de deur, dan ben ik gelukkig vrij..

maandag 17 december 2007

En...actie!

Zoals beloofd het vervolg van mijn debuut op de vaderlandse TV,
de opnames van de "Top2000 à Gogo".

Zaterdag om 16:00 uur vertrokken met een lid van de Vrienden van de Top2000 die ook in Emmen woont. Gezellig gezelschap en goede muziek op de radio; Veronica, want nog geen Top2000 op de radio. Tegen half zes in Hilversum aangekomen en onderweg al intensief SMS verkeer uitgewisseld met de aanwezigen die al aan een drankje zaten. Helaas waren in het "Grand Café" van de "Beeld en Geluid Experience" alleen patat en kroketten te verkrijgen, terwijl de verse gamba's net uit het ijs werden gehaald.. Die waren waarschijnlijk voor de "Idols" liefhebbers die ook verwacht werden.
Na een snelle hap (kleffe friet en dat voor 8 euro) Gingen we naar Studio 2. Daar in de hal een aantal anderen tegengekomen die ook bij de groep hoorden. Het gebouw was een betonnen bunker, voorzien van veel glas en metaal. Na een half uur wachten stormden we naar binnen, trappen af en gangen door, tot we in de catacomben van de studio kwamen, waar het à Gogo café was opgebouwd uit rekwisieten van films en oude tv series. We hadden al snel een tafeltje gevonden, waar we een goed uitzicht hadden. De opname moest er in één take op, en Matthijs van Nieuwkerk kwam onder luid applaus (aangemoedigd door de technici op de vloer) de kroeg binnenlopen.
De avond was een feest der herkenning. Oude clips, de één tweetjes met Leo Blokhuis, gasten Dolf Jansen en Maarten Spanjer, en dat alles terwijl bier en wijn op bladen werd rondgedragen en voor veel sfeer zorgde bij het publiek, vooral omdat ze gratis waren.. Veel te snel was het weer voorbij, maar er ontstond een gezellige afterparty waar ik nog met wat mensen gepraat en wat gedronken heb. Het gevoel met gelijkgestemden te zitten kletsen was erg leuk.



De terugreis was gezellig, het bleek dat chauffeur R. genoeg mensen kende die ik ook kende, wat weer voor herinneringen zorgde. Tegen middernacht waren we thuis, en dook ik in mijn bed, wetend dat ik er om 5 uur weer uit moest voor een vroege dienst in Groningen.. Het was een belevenis op zich!




Aanvulling: de uitzending waar ik in "voorkom"" is op 29 december gepland.