donderdag 18 januari 2007

Have you ever seen the rain?

Het waait.. niet dat ik daar verbaasd over ben, maar heel Nederland staat op zijn kop.
Na een drietal nachtdiensten wilde ik per sé naar buiten omdat ik nog boodschappen moest doen. De lucht klaarde al wat op en de regen hield zowaar op. Voordat ik het huis uit ga speelt "Have you ever seen the rain" van CCR op de radio.. In mijn hoofd gevolgd door "Riders on the storm" van the Doors.. Muzikaal weer dus ..
Terwijl de Zuidwester storm naar West draaide had het weer even adempauze. Ik ben maar snel op de fiets naar de super gereden en ben nog droog weer overgekomen ook. Thuis eerst even iemand bij de kabeltjes van de video gehad; alles doet weer wat het moet doen, ook het geluid. Gelukkig maar weer.
Leve de digitale TV; met enige weemoed kijk ik naar "Omrop Fryslân" waar een vermetele poging is gedaan met windkracht 10 de Waddenzee over te steken om te kijken hoe het weer op Vlieland is. Bekende koppen (locals) sjouwen met zandzakken en hebben het over hoe "it waar" zal "heave". Ik doe m'n best en volg een groot deel van de Friese berichtgeving. Hersengymnastiek dus. Het lijkt me prachtig om nu op het eiland te zijn en het te zien spoken.. terwijl de "coupure" in de dijk wordt dichtgeschoven en het water de kade opstroomt.
Blij dat ik hier hoog en droog zit, de straat was alweer ondergelopen vandaag, maar alleen vanmorgen op weg van werk naar huis heb ik wat regen gehad. Ik benijd de mensen niet die met dit weer moeten werken.. Toch is het lekker slapen met de storm om het huis en branden hier de kaarsjes alweer en geniet ik van mijn vrije avond..