woensdag 8 maart 2006

Mies en techniek, een gelukkige relatie?


Liefhebbers, niet schrikken..ik word de laatste tijd gezien met een monitor op mijn fietsstuur, (jawel, dat van mijn nieuwe fiets, foto volgt) ondertussen driftig handheld-bellend. @Home adverteert met internet als proef@home, want "een nieuwe relatie is altijd wennen".. Mijn relatie met @home gaat sinds enkele dagen zo ver, dat ik kabeltelefonie heb genomen. Onlangs maar eens aangeklikt op de site, om eindelijk eens van KPN af te zijn. Een paar dagen later werd een grote doos bezorgd bij mijn zeer jong en strak uitziende benedenbuurvrouw, in haar flat ken ik alle hoeken en gaten en rara hoe kan dat?

Ik pak het geval uit en zie een hoop snoeren, een nieuw modem en een zak gereedschap, o.a. een compleet telefoon aansluitpakket. Dat verdwijnt in de keukenla, lala.. niet nodig.
Ik duik onder het gordijn en vis mijn ouwe modem achter 200 cd's weg, en krijg acuut een niesbui.. Als de lucht is opgeklaard pak ik het schema erbij en begin met stekkers te klooien. Een simpele telefoon wordt bijgeleverd. Met enige angst trek ik de stekkers uit het modem; internet ligt nu plat. Het nieuwe geval ziet er strak uit, ik douw de stekkers er weer in en het begint driftig te knipperen.. Er staat twee uur voor, dus ik ga ff shoppen. Een uur later branden alle lampjes en met één keer resetten ben ik weer online.. Dan het ultieme; "de Kiestoontest", voorgedragen voor een vermelding in de Dikke Vandale.. Ook die doet het, al duurt het nog een dikke maand voor ik kan bellen.. Ik verbaas me over mezelf dat het nog gelukt is ook!

Vandaag M gebeld, hij heeft 't spul ook liggen en wil er een techneut bij hebben.. Kennis die het drukker heeft dan ik. Officiële installatie kost € 69,- dus weer uitgespaard. Bij hem duurt het allemaal wat langer, maar ook daar help ik de PC weer online, wat betekent dat ik een eerste levensbehoefte herstel voor hem en de "achterban". Nu de telefoon nog..