vrijdag 10 november 2006

Stof tot nadenken?

Eindelijk, het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat..
Op 2 oktober bracht ik mijn half jaar oude stofzuiger naar de reparateur. Kennelijk was er iets misgegaan binnenin het apparaat. Geen nood, ik had nog garantie. "Reken op anderhalve week als hij moet worden opgestuurd" zei de verkoper. Twee weken later belde ik maar eens op. Het was opgestuurd en werd gerepareerd. Aangeraden werd niet te vaak te bellen, volgens de verkoper waren het "ratten" die daar werkten en waren ze in staat uit valsigheid de order onderop de stapel te leggen. Ik werd steeds onaangenamer maar hield het netjes.
Na drie weken ben ik er maar eens langsgegaan. Mijn vasthoudendheid leverde me een leenapparaat op, waar eerst nog een ouwe stofzak met hondenhaar uitgehaald werd. Ik maakte duidelijk dat ik het geen gang van zaken vond dat ik mijn stofzuiger zo lang missen moest. Schouders werden opgehaald, de klant is er duidelijk geen koning maar een "pain in the ass" zoals ze dat zo kernachtig uitdrukken..
Gister kwam het telefoontje dat 'ie binnen was. Snel dus de auto gepakt en het apparaat opgehaald, mijn "groene gifkikkertje" doet het weer. Wat was nou de reden van deze langdurige reparatietijd? Een "los contact". Nou vraag ik je!
Ik heb de stofzuiger opgepakt en heb mijn laatste stappen in deze winkel gezet. Met zo'n klant-afwerende houding gaan ze binnenkort vast over de kop. Ik heb het er wel gezien..

maandag 6 november 2006

...And justice for all..?

Vanmiddag werd ik gebeld door oom agent die de zaak van "mijn" veelpleger behandelde.
Ik heb hem gevraagd hoe de persoon in kwestie mij naam en toenaam kende, waarop hij vertelde dat ook getuigenverklaringen bij de verdachte terecht kunnen komen, als onderdeel van de processtukken.. Fijn, en ook bleek dat hij inmiddels op vrije voeten is wegens gebrek aan bewijs. Je moet er kennelijk bovenop staan terwijl hij inbreekt. Waarschijnlijk kwam hij me dat vertellen om het eens "in te wrijven".. Justitie krijgt dit nog te horen van de diender in kwestie, en ik kreeg de tip om verklaringen te melden aan "meld misdaad anoniem" als ik mijn naam niet wilde prijsgeven. Ook moest ik direct bellen als ik gevolgd of bedreigd word of me zo voel. Ja daag.. Die anonieme lijn meldt niet acuut door aan de politie.. Ik had eer van mijn werk dacht ik, en de verklaring zat potdicht.. Kennelijk niet dicht genoeg.. Vandaag is het vertrouwen in justitie een beetje gedaald, en dat zegt veel voor een gezagsgetrouwe "koddebeier" als ik ben :-)

Nouja, we gaan weer vrolijk verder, volgende keer maar gewoon geen voorrang geven als ik'm tegenkom.. Ook een oplossing.. Hier zat ik vandaag even mee, maar ik zou de volgende keer net zo snel weer bellen....