donderdag 28 juni 2007

Op verzoek


Op speciaal verzoek een impressie van de typerende bezienswaardigheid van het pittoreske Hoorn. Inderdaad, de jongens zitten nog steeds op de kademuur naar het zeegat te turen, dat inmiddels geen zeegat meer is. Ondanks dat leunen ze nog steeds relaxt op de muur, en we hebben weer eens bijgepraat. Vroeger kwam ik er vaker. Ze waren zich druk aan het voorbereiden op hun filmdebuut, maar mochten even van de set af..

Jongens waren het, maar wel aardige jongens!

Parkeerdag


Aangezien je toch wat moet doen voor de kost, en twee saaie vroege binnendiensten me de keel uithingen, was ik blij dat ik de straat weer op mocht. Waarschijnlijk niet de bevolking van Assen, maar het moet wel gebeuren. Nog een beetje voorzichtig vanwege dreigende taal van een plaatselijke ondernemer die ik bekeurd had de vorige keer, maar die zich nu netjes aan de afspraken hield, deed ik mijn ronde. Donderdag. De voorbereidingen op de TT, het evenement van het jaar, waren al in volle gang. Overal werden podia opgebouwd en renden sleutelaars en technici af en aan. Gezellige drukte. In de loop van de middag ronkten de eerste motoren de stad binnen. Denen, Tsjechen, Duitsers en Engelsen heb ik gezien. Vraag me nog steeds af waarom Engelse motoren het stuur net als bij ons hebben staan, in tegenstelling tot de auto's. Een kennis uit Engeland verklaarde me jaren geleden dat het rijden in Engelse auto's zo handig was in "Europa" omdat zijn vrouw bij een minder gelukkige manoeuvre dan het eerst aan de beurt was  Engelsen en zwarte humor..

Tegen de middag viel mijn oog op een auto waarvan de kentekenplaten behendig gemanipuleerd waren met stukjes tape, zodat er een onmogelijke lettercombinatie ontstond. Tja. Ik kan me voorstellen dat iemand liever niet geflitst wordt, maar stel dat je een aanrijding veroorzaakt? Kenteken maar even natrekken bij de meldkamer dan. Op verzoek kwam een auto ter plaatse, want ik ben niet bevoegd om tegen deze dingen op te treden. Beide platen bleken "aangepakt" en dat kostte dus € 75,- . Weet niet of dat per stuk of voor beide platen was.

Ondanks de weersverwachting (90% kans op neerslag) bleek het meeste 's nachts al te zijn gevallen en was het redelijk weer, al vonden we het wel wat koud. Ik ben van plan om eens een degelijke stappenteller te kopen, en dan te kijken hoeveel kilometers ik heb gelopen. Tegen half zes was ik klaar en vrij, dus terug naar Emmen, waar de dag waardig afgesloten werd in gezelschap van broer M. en een lekkere pizza. "Ik ben 40, wie helpt me oversteken?" Alles deed en doet me pijn. Voelde me een ouwe kerel..

Daar heb ik altijd een paar dagen voor nodig om bij te komen. Moet nodig mijn nieuwe schoenen inlopen, maar dat doe ik maar privé want ik heb geen zin in blaren..