donderdag 2 oktober 2008

Een beetje vakantie



Ik heb mezelf beloofd over de dagen in Zeeland te bloggen, hoewel dat alweer een week geleden is. Ik had de eer uitgenodigd te worden voor de bruiloft van een oud-collega in het pittoreske Krabbendijke, waar ik vorig zomer ook drie dagen heb doorgebracht. Aldus besloten werd de reis ondernomen. Goed boek mee, en door broer naar Hoogeveen gebracht, zodat ik sneller in Zwolle was. Ik heb steeds meer weerzin tegen de boemel Emmen-Zwolle. De trein naar Rotterdam vertrok al gauw, en het was
weer leuk om het veranderende landschap te zien voorbijflitsen. Overstappen in Rotterdam (wat een drukte daar) en verder ging de reis. Helaas had ik in Roosendaal pas na een half uur aansluiting op de stoptrein.

In Krabbendijke aangekomen probeerde ik de weg te vinden naar het huis van het bruidspaar, maar dat ging niet zo goed. Iemand in het dorpshuis wist me de juiste weg te wijzen, zodat ik al gauw met rugzak en overige bagage aankwam.
Na het ontvangen van een corsage ging ik samen met één van de gasten naar het stadhuis van Kruiningen, waar we prompt de stoet voorbijreden en verdwaalden ondanks de TomTom van de chauffeur. Omdat je de kerk in het midden moet laten, en die kerk naast het stadhuis staat, concentreerden we ons op de kerktoren. Net op tijd kwamen we de trouwzaal binnen. Alles ging voorspoedig, waarna de reis verder ging naar Westkapelle. Een weerzien met dorpjes en stukjes Zeeland waar ik ook vorig zomer was.
De receptie was erg gezellig, en tegen half twaalf afgelopen. Tegen twaalven zocht ik mijn hotelkamer op. Eerder had ik daar al mijn spullen afgegeven. Sober maar netjes, en een bed waar ik als een blok op in slaap viel. Het ontbijtbuffet was ruim en luxe, dus met een volle maag kon ik terug reizen.




Vorig jaar weinig van Westkapelle gezien, dit jaar dus dunnetjes overgedaan. In het Polderhuis een uurtje rondgekeken. Indrukwekkend hoe het stadje de oorlog moest doorstaan. Daarna lekker een uurtje op de dijk gezeten en de grote zeeschepen voorbij zien varen.

Na dat uur de bus naar Middelburg genomen. Met een rotgang door de Zeeuwse dreven gescheurd. In de stad wilde ik mijn rugzak kwijt, de Marokkaan die de fietsenstalling beheerde vroeg 6 euro voor de bewaring. Dat kon ik beter besteden.
In de plaatselijke bieb kostte een kluisje 1 euro borg. Daarvoor kon ik de hele dag rondlopen zonder mijn bagage, handig opgelost dacht ik zo.

Een rondvaart door de Middelburgse grachten kostte 6 euro, dat was goed uitgekiend!
Vooral de lage bruggen die slechts te overwinnen waren door de vaargasten te laten bukken om te voorkomen dat ze zich stootten aan de brug was hilarisch.
Ik besloot mijn dagje uit met een mosselmaaltijd op een terrasje. Voor het eerst dat ik dat deed. Niet slecht,maar volgende keer gebakken in plaats van gekookt.

Voldaan naar huis gereisd.. vier uur en een kwartier later was ik weer in het Drentse land. De volgende uitnodiging voor Zeeland al op zak, ik heb toch een hang naar het Zeeuwse gekregen!