donderdag 6 april 2006

Het Lot

Hij is gevallen! Al dagen kijk ik angstig naar de lucht, want de straatprijs is in mijn wijk gevallen. Joepie, eindelijk rijk, zou je denken.. Nee dus.. Mies heeft geen lot, misschien uit verkeerde bezuinigingsdrift.. Nu is mijn postcode aan de beurt. In mijn dromen zie ik mijn buren al verlekkerd naar villa's kijken.. M. heeft twee loten. De eerste kapers zijn al op de kust en er wordt over Mecedessen gepraat. Het lot heeft iets anders voor mij in petto denk ik. Ik ben niet goed in rekenen, en kansberekening is al helemaal een opgave. Hoe groot zou statistisch de kans zijn geweest dat hij in deze wijk viel?? Er zijn een hoop mensen die in deze wijk op de rand van het minimum of daaronder werken, laat ik me troosten met de gedachte dat zij het goed en misschien wel beter kunnen gebruiken, want zo slecht heb ik het niet. Toch..pootjebaden was lekker geweest..

zondag 2 april 2006

Verjaardag in de Blauwe Hand

Ook ik zal een stukje bijdragen over het feest gister. De reis ging naar "Blauwe Hand" waar oma haar 92e verjaardag vierde temidden van een steeds verder uitdijende familie. Voor de nodige misverstanden daaromtrent is uitvoerig verslag gedaan door mijn bloggende (schoon) familie.

Het was goed van eten en drinken en we waren er op tijd. Leuke entourage, veel water eromheen waar ik alleen vanuit de auto iets gezien heb, maar wat naar meer smaakte. Ik heb het plan opgevat om als het lekker weer is eens richting Giethoorn af te reizen, en iets leuks te ondernemen zoals bijvoorbeeld een rondvaart onder leiding van een 7 talen sprekende gids, zodat ik mijn roestige Japans wat kan opvijzelen :-)
Onderweg naar de blauwe hand tussen twee meren doorgereden, waarvan de "native" in het gezelschap (m'n moeder) kon vertellen dat het de Beulaker- en Belterwiede waren. Ze wist zelfs stellig het verschil te kunnen zien.. Ze is er opgegroeid, ik zal het moeten geloven, voor mij ziet elk water er eender uit. Op de gewetensvraag of ik het verschil tussen het Paterswoldse- en Zuidlaardermeer zou kunnen zien moest ik het antwoord schuldig blijven. De ligging is me bekend, maar als je aan de oever staat denk ik dat ik het verschil niet zou kunnen zien..