donderdag 17 augustus 2006

Prenten!

Vandaag mijn allereerste zelfstandige parkeerdienst. Ik heb er vannacht van wakker gelegen, maar de collega haalde me vanmorgen om 8 uur op en de stemming zat er meteen in.
Op kantoor in Assen aangekomen meteen de chef een hand gegeven, wel zo netjes. Ik vraag naar mijn dienstnummer en dat komt hij even later vertellen. Ik repeteer het en schrijf het op, en na een paar bonnen te hebben uitgeschreven weet ik het uit mijn hoofd, en nee, ik schrijf het hier niet op :-).. Voor de duidelijkheid; ik schrijf alleen parkeerbonnen bij meters en automaten. Met foutparkeerders mag ik (nog) niks doen.

De eerste bekeuringen liet ik door de collega nakijken; en ze zag dat het goed was..
Enkele te late kaartjes gezien, en rondgekeken terwijl ik een houding aannam van "Komt u maar".Nu is het niet zo dat ik achter een muurtje of boom wacht tot iemand 5 minuten te laat is, meestal houd ik de marge ruimer en loop nog een blokje om terwijl we samen de rest van de vehikels controleren. Meestal komt dan wel iemand al roepend de straat in, zich daaarmee kenbaar makend als de bestuurder. Vandaag heb ik enkele keren over mijn hart gestreken, en de al uitgeschreven bon verscheurd, maar de collega waarschuwde dat daar op den duur kale plekken van kwamen op mijn overhemd, en dat ik dan weer nieuwe moest bestellen...

Nee, alle stokheid op een gekje, geschreven is geschreven, doe die moeite niet voor niets, ook al riep iemand dat ik voor Balkenende aan het collecteren was. Het is een soort werk dat me wel ligt, je loopt niet doelloos op straat. Bovendien is het gros van het publiek beleefd, ondanks dat ze een bekeuring krijgen. Het weer werkte ook mee, hoewel het 's middags zo'n 25 graden werd.
Het vele lopen en kijken is wel vermoeiend. Na een hete douche heb ik maar ergens gesnackt omdat ik de puf niet meer had te koken of te wachten tot de rijst gaar was..

Deze dienst was noodgedwongen doordat ik voor een collega mocht invallen die nog niet terug was van vakantie, en dat terwijl ik zelf nog 4 dagen vrij was. Ik heb 't "for old time's sake" gedaan, en heb er geen spijt van. Nu wel de pootjes omhoog en een pint erbij, ik ga nog een paar dagen vakantie vieren!

dinsdag 15 augustus 2006

Meeting


Ook ik kan niet achterblijven en moet bloggen over zondag. Al enkele weken was er sprake van dat er een meeting zou worden georganiseerd door mijn internet-muziekvriendenclub "Vrienden van de Top 2000" bekend van radio en TV, en dan voornamelijk tegen het eind van het jaar als de oudgedienden van deze club hun opwachting maken in de "Top 2000 à gogo", waar de dames zich bewonderend aan de voeten van Matthijs van Nieuwkerk vlijen..
De meeting vond plaats in het "Doornse Gat", niet te verwarren met de "Hoornse Plas" al klinkt het bijna hetzelfde. Ik had al twee meetings meegemaakt, maar nog nooit één die zich helemaal in de openlucht af zou spelen. A. zou me komen ophalen, die is onlangs lid geworden na mijn enthousiaste verhalen. Ik mocht rijden in de Colt die volgens onze carpooler een Mazda was, maar daar zijn we nog niet helemaal uit. Zonder TomTom maar met A. als kaartlezer togen we eerst naar Meppel waar we iemand op het nippertje uit de McDrive trokken.
Daarna door naar Doorn. Volgens R, de carpooler, was het makkelijker om op de A28 de afslag Leusden - Zuid /Woudenberg te nemen. Leuk, ik heb in 1990 daar een jaar op kamers gewoond, dus de omgeving was bekend. Door de bosrijke Utrechtse heuvelrug naar het "gat" gereden, waar de partytenten en luifels al waren opgezet. Een hoop bekende gezichten en een paar onbekenden (voor mij) waren aanwezig. Na wat handen en zoenen te hebben uitgewisseld ging de BBQ van start. Volgens de weerberichten eerder die week zou het niet te doen zijn, maar na dagen van regen en takkenweer scheen de zon uitbundig. Heerlijk weer.. Leuk gekletst, gegeten en gedronken. Er bleven kilo's vlees over..Natuurlijk werden A. en ik voor koppeltje uitgemaakt, maar na de shopdag met haar dochters was dat niet zo'n grote schok meer voor me..

Op de terugweg leuk met A. en R. zitten kletsen. R. hebben we er in Meppel uitgegooid en A. dumpte mij in Emmen waarna ze nog door moest naar Groningen. Al met al een heerlijke dag.