vrijdag 23 juni 2006

The End



Nee, beste lezers, niet schrikken, ik schrijf nog wel even door..

Het einde van de door mij op sommige momenten zo gehate cursus parkeercontroleur diende zich vanmorgen aan. Na gister nog enkele praktijksituaties te hebben moeten oefenen m.b.v. een trainingsacteur die je zwakke kanten er meedogenloos uithaalde als je bezig was, brak vandaag het uur van de waarheid aan. Ik was nummer drie van het gezelschap dat buiten stevig rokend (en in mijn geval koffiedrinkend) mogelijke situaties vooraf doornam. Na drie keer het AD te hebben gespeld werd ik opgeroepen. Stijf van de zenuwen ging ik naar buiten. Een aftands Polootje stond voor de deur met een verkeersbord erbij. De examinator legde het één en ander uit, en ik mocht aan de slag. Al gauw kwam de acteur verhaal halen, maar omdat ik koel en beleefd bleef ontaardde het niet in scheldkannonade's zoals bij andere collega's. Al gauw ging ik op in het spel en zag de examinator niet meer die druk aan het schrijven was.

Uiteindelijk hield de acteur op met "zeuren" nadat ik op de juiste manier feedback had gegeven en uitgebreid begripvol "ja ja"en "hm"" had gezegd en een meelijdende blik had geworpen.
De prent gaat door, € 50,- voor "het parkeren in strijd met verbod stil te staan"en dat terwij hij "alleen maar een pakje sigaretten haalde" ..

Na een minuut of vijf te hebben staan nagelbijten op de hoek komt het verlossende woord; ik ben geslaagd! Ondanks nog wat opmerkingen van de examinator die ik quasi geïnteresseerd ter harte neem. De praktijk is binnen, nu de theorie afwachten, krom genoeg weet ik die uitslag pas over enkele weken.. Maar ik mag bonnen schrijven, dus maak je borst maar nat.. :-)

woensdag 21 juni 2006

Complottheorie


Ik ben weer enigszins in mijn normale doen. Ook mij speelt de hooikoorts namelijk parten. Eergisteren barstte het in volle hevigheid los.
Doodmoe ging ik 's avonds laat even op bed liggen, waarna ik om 5 uur door de vogeltjes gewekt werd en mijn eerste niesbui te pakken had.

Nog n paar uur geslapen, en toen de waan van de dag weer ingegaan.
Om half twaalf moest ik voor controle naar de podotherapeut (steunzooldokter dus). Daar een hoog rollatorgehalte. Ze zagen mijn verlopen kop en gingen met een boog om me heen. Linkeroog trok weg, leek zo uit de "phantom of the opera" gestapt. Tegen half één eindelijk geholpen... In de supermarkt kwam ook net iedereen op het idee boodschappen te doen, en dat terwijl Oranje niet eens speelde!

De rest van de dag binnengebleven, ramen dicht en toch niezen. Medicijnen besteld. De aandelen Kleenex gaan door 't plafond hier! Ik verdenk de firma's Kleenex, Tempo en de farmaceutische industrie van een complot. 's Nachts als niemand het merkt spuiten ze pollen en virussen de lucht in.. Resultaat; heel Nederland gebukt onder de hooikoorts. Je moet toch wat, als het verkoudheids-en griepseizoen ten einde is zakt de markt in.. Het zou verboden moeten worden! Ik kan natuurlijk met een spandoek bij de fabrieken gaan staan, maar dan loop ik de kans in een wit hemd met dichtgenaaide mouwen te worden afgevoerd naar een kamer met zachte muren, en dan zou ik vanavond Nederland-Argentinië moeten missen.. Toch maar niet, maar mijn "private investigations" gaan door..