woensdag 28 januari 2009

Fitness


Het is zover: ik heb de stap gewaagd naar het volgen van een fitness traject bij een Achmea Health Center. Van mijn zorgverzekering kreeg ik de aanbieding om met forse korting te gaan beginnen aan een cursus waarvan het resultaat een vermindering van gewicht van 5% is. Allereerst een afspraak met een diëtiste gehad. Vakknundig werden de omvang van taille, benen en buik gemeten. Mijn BMI zat in de gevarenzone. Ja ik weet het, daar kom ik voor.. Vorige week kwam ik voor het eerst, en kon meteen aan de groepsles deelnemen. Een vrolijke en zeer strakke jongedame stond voor in de zaal te hupsen, met luide muziek als aansporing. Ik mompelde iets in de zin van: "doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg". De muziek was te hard om je verstaanbaar te maken. Een aantal toestellen stond langs de kant, en een aantal opstapjes lag ervoor. Op de maat vijf minuten "steps" en daarna op een toestel, beenspier en armspieroefeningen doen. Het doen van tien push ups verliep dramatisch. Ik weet het niet, denk niet dat het iets voor mij is. Eergister was mijn eerste individuele fitness les. Een zaal vol apparaten, breedbeeld tv's en mensen van verschillend formaat en trainingsniveau. Helemaal goed georganiseerd was het niet, ik had om acht uur moeten beginnen, maar toen was ik net in het health center gearriveerd. In de zaal werd snel een programma voor mij in elkaar gedraaid en ik werd te woord gestaan door een leuke Servische..

Met een chip-sleutel kon ik me aanmelden. Daar werden ook alle vorderingen op weggeschreven. Een hoop apparaten heb ik gezien. Na een half uur fietsen, met mijn schouders 50 kilo omhoogdrukken, schouderspieren trainen en een crosstrainer proberen.. en dan nog de beenspieren martelen. Als klap op de vuurpijl een half uur lopen op een loopband. Alles in een rustig tempo, met een hartslagmeter om mijn borst.. Enigszins vermoeid en bezweet stapte ik van de uitrollende loopband af en moest me vasthouden omdat de vloer onder mijn voeten nog steeds "bewoog". Verrast als ik was dat de spierpijn uitbleef wilde ik nog roeien, maar de tijd was om.
Het is nu bijna een week geleden. Het weekend staan beide dagen gepland voor 3 uur fitness. Inmiddels ben ik vooral mijn schouders gaan voelen. Beter ook, ik ben nog gemotiveerd, en hoop dat ik dat blijf. Zestig kilo zal ik niet meer worden, maar het streefgewicht van 95 hoop ik te halen..

Ik houd jullie op de hoogte!

Stof zijt gij (3)

Update van de continuing story van ondergetekende, want de vrouwelijke bezoekers van deze blog vroegen zich af of ik inmiddels tot de knieën in het stof zou staan sinds het vorige apparaat de geest gaf. Ik heb van het oude apparaat roerend afscheid genomen en het bij de reparateur laten staan die het vakkundig zou laten recyclen. Op jacht geweest naar een nieuwe, maar die kostten allemaal rond de honderd euro en dat heb ik er niet voor over. Tip van de week; kijk eens bij Blokker! Daar was ik al geweest en die hadden weinig bijzonders. Na het afrekenen van € 7,50 onderzoekskosten stapte ik weer op de fiets en ben toch maar even wezen kijken.
De nieuwe folder was uit, en middenin in de winkel stond een aantal modellen stofzuiger. Kosten; € 59,90. Dat scheelt! Weliswaar geen A merk, maar dat zoek ik ook helemaal niet. Het is er een stuk schoner op geworden hier. Van een groene gifkikker naar een rode vos (model Red Fox) is een kleine stap. Bovendien had ik nog twee Blokker kadobonnen, gespaard met het invullen van enquêtes bij het NIPO(aanrader)dus de kosten vielen nog lager uit ook..

Ziehier het resultaat:





Bling bling zuigertje, of niet?