donderdag 22 november 2007

Netwerken

Daar ben ik weer..

Het werk dat ik doe is in de laatste maanden steeds minder interessant geworden. Diensten zijn afgelopen (projecten), ik merk dat er steeds minder uitdaging en voldoening voor me in zit. Invloed uitoefenen door mee te praten schijnt moeizaam te moeten, en als ik bekijk wat ik voor papieren heb gehaald zit ik denk ik niet meer echt op mijn plek. Bovendien is het nooit de bedoeling geweest hier tot mijn pensioen te werken. Tijd voor vernieuwing dus. Het CWI hielp me mijn competenties duidelijk te maken, en in kaart te brengen wat mijn talenten zijn. Inmiddels heb ik meerdere mensen gebeld die iets meer zouden kunnen betekenen in de zin van advies en goede raad. Die is duur zegt men, maar het kostbaarste wat je kwijt bent is je eigen tijd. Een gesprek met een oud docent, hij kent me van haver tot gort, gaf me wel wat positieve aanknopingspunten.

Vandaag op het gemeentehuis een afspraak, verder heb ik de vakbond benaderd en nog wat oude bekenden. Welke kant wil ik op? De handhavingstak is misschien toch niet helemaal mijn ding heb ik gemerkt. Ik stel vragen en ben een man van het betere spitwerk. Regeltjes opvolgen en niet nadenken over de logica ervan, daar kan ik slecht tegen. UWV? Gemeente? De stap om mensen aan te spreken of te bellen is soms groot. Mensen die me kennen zeggen dat ze dat vreemd vinden, extravert type als ik ben. Als je je er eenmaal toe zet valt het echter best mee heb ik gemerkt. Bovendien is het een positieve afwisseling van het werk; op niveau praten met mensen die ertoe doen in de samenleving.

Ik ga zo de deur uit voor mijn volgende gesprek; hopende dat een netwerk mij kan helpen aan net werk! Er mag geduimd worden..