zaterdag 3 maart 2007

Naar de film


Vandaag was het zover; mijn eerste vrije dag sinds tijden.

Zoals al vermeld ging het uitje naar "stad". Groningen dus.

In het filmhuis daar draait momenteel "Das Leben der Anderen"

De film geeft een beklemmend beeld van de angstcultuur die heersde ten tijde van de DDR in de jaren '80, enkele jaren voor de muur viel. Zeer indrukwekkend. Zelfs in tijden van harde onderdrukking is er nog menselijkheid.. Lees hier een recensie.


Ik hoefde me om vervoer geen zorgen te maken vandaag; de auto van M. stond klaar en om parkeergeld te besparen zette ik de auto neer bij de voormalige IKEA aan de Sontweg.

Ik herinnerde me dat er een halte van de citybus vlakbij was. Er stond een vrolijke dame retourtickets van € 2- te verkopen, het weer was goed en de busschauffeur (ver in de vijftig) sjansde uitgebreid met de veel jongere dames aan boord van de bus.

Na vijf minuten werden we op de Grote Markt afgezet. Ik had trek in een visje en die krijg je op de Vismarkt. Ik moest me wel door een horde flyeraars van diverse politieke partijen heen worstelen.. De man die me een Volkskrant aanbood wilde me meteen abonnee maken waar ik dus geen trek in had.


Tijd voor de film.. en tegen de tijd dat ik buiten kwam was het half zeven en ik besloot nog even een pizaatje te scoren en dan de laatste bus terug te pakken. Helaas..ondanks de toezegging van de chauffeur dat de laatste bus om zeven uur zou vertrekken, was de laatste al weg. Als een "stadjer" wees ik een paar toeristen de weg die ook hun auto op dezelfde plek hadden staan.


In de tot Albert Heijn omgebouwde Korenbeurs wat boodschappen gedaan en vervolgens zelf het hele eind gelopen.. Grote Markt-Steentilstraat-Damsterdiep en vervolgens de McDonald's reclame volgen tot de Sontweg. TomTom deed de rest..


Er staan nog twee films op het programma, even inplannen dus..

Als de lente komt..


Het ziet er vandaag wat minder uit dan gister; maar gelukkig ben ik vrij vandaag en hoef ik niet de hele dag te lopen. Plannen voor een lang weekend; nee geen centerparcs ofzo.

Gewoon lummelen in en om het huis. Zometeen de auto aanzwengelen en richting Groningen voor een film in het filmhuis, één van de drie die op mijn lijstje staan.

Een foto die ik gisteren maakte wil ik jullie niet onthouden; even leek de lente uit te breken.

We zullen nog even geduld moeten hebben.

Vannacht overigens een mooie maansverduistering (opsporing verzocht; wie heeft de maan verduisterd?) die je live kan volgen via een "webcast" van kennislink. Hoef je niet hudjemudje staan te dringen voor een telescoop. Hier in Emmen of omgeving geen sterrenwacht helaas..
Ik ga zo vertrekken, misschien blog ik nog dit weekend en anders; iedereen tot blogs!


maandag 26 februari 2007

Spierpijn en sentiment

Tja dat heb je ervan als je je hulpvaardig opstelt en wasmachines gaat slepen. Vanmorgen moest ik weer om 8 uur beginnen. Natuurlijk had ik moeite om mijn bed uit te komen maar meer omdat ik zo lekker lag dan omdat ik mijn spieren voelde.

Natuurlijk kwam dat pas toen ik thuiskwam. Tegen zessen op het bureau terug, en tegen half zeven thuis. Douchen, nog wat inkopen en dan eindelijk genieten van mijn biefstukjes met gebakken aardappelschijfjes, spekjes en groente. Daarna taaide ik af en toen ik zonet uit mijn "blogstoel" opstond protesteerden mijn spieren en botten krakend en piepend.

Wel moe maar ook voldaan. Het gezeur over de dienst is wat mij betreft overtrokken, en zoals H. al aanraadde; "ga ervoor en laat ze zien dat je het kan". Waarvan akte. Midden in de stad als "galante ridder" een huilende dame opgevangen die de weg kwijt was en al een uur liep te zoeken.. Na een half uur eindelijk gevonden; mevrouw wist het maximum parkeertarief ter plaatse en dat bracht me feilloos naar haar vervoermiddel waarop mijn collega net op dat moment een prent aanbracht, maar na aanhoren van het relaas deze vlot verwijderde..

Minder leuk; een collega die net van zijn sollicitatiegesprek terugkwam en daar vol vuur over vertelde. Ik had daar toch wat moeite mee en ben maar een paar auto's gaan controleren. Het steekt toch wel een beetje..

Ik ga me weer uit mijn blogzetel verheffen en mezelf naar de bank slepen voor een DVD van "Spooks" mijn favoriete serie tegenwoordig. Intussen speelt "Het Theater van het Sentiment" op radio 2 dat het vanavond 1981 is. Muziek uit mijn brugpiepertijd.. sweet memories en een feest der herkenning..Heerlijk programma!

zondag 25 februari 2007

Ausländer 'rein!



Terwijl ik me aan het voorbereiden was op een heerlijke maaltijd (maar eerst de afwas nog zandstralen) ging de telefoon. Met m'n handen in het sop was het lastig antwoorden, maar toch maar opgenomen. Mijn overbuurman en zijn vriendin (vrienden van me) zijn bezig een flat in Meppen, Duitsland te betrekken. Dat is hier niet zo ver vandaan toch een kilometertje of veertig. Hij moest nog wat "klein spul" vervoeren en had wat sleephulp nodig.



Boven aangekomen (wie woont er nou vierhoog) stond de wasmachine klaar. Klein spul dus .. :-(
Met vereende krachten het kreng van 4 hoog naar beneden en dan in de aanhangwagen gesjouwd. Nog een tafel, wat stoelen en wat planken, tot bleek dat vrouwlief er niet meer bij paste. Spul eruit, vrouw erin en op naar de "Heimat". Al gauw kon ik de flat bewonderen. Niet slecht, en lekker warm. Ondanks dat ik het hier nog goed naar mijn zin heb, werd ik wel een beetje jaloers. Het is hoe je het ook wendt of keert, gewoon schoner en degelijker dan hier.

Toen de inhoud van de kar in de woning was gesleept besloten we een hapje te eten. Heb je hier de afhaalchinees, daar bleek een echte "afhaal-Hollander" te bestaan. "Echte Holländische Frikandellen" aldus het uithangbord. Bovendien spraken de dames van het personeel allemaal heel behoorlijk Nederlands. Daar sta je dan met de "Mund voller Zähnen" als je in het Nederlands antwoord krijgt.. En ik met mijn talen-afwijking (ja ook Duits dus) keek daar van op. Ze hadden het er beredruk trouwens, erg veel afhalers.. Hollandse kost is er populair zo te zien.. Binnenkort een "housewarmingparty" in Duitsland. Leuk dat ik er nu een adresje heb, ik kwam er altijd al graag.. Misschien zelf op termijn emigreren? Nu zijn ze daar zelf "Ausländer".
Lijkt me een leerzame ervaring ;-)








Vandaag is geel..

Terwijl buiten de lente is uitgesteld en de herfst teruggekomen is met regen en wind,
doe ik weer een poging tot bloggen. Na een vervelende week qua werk (een afwijzing en een vervelend gesprek) probeer ik mezelf weer bij de oren te pakken. Je moet doorgaan en de zin van je werkzaamheden proberen in te zien en da's soms best lastig. Ik heb mezelf beloofd niet in zak en as te gaan zitten.

Als ik uit had willen gaan vanmiddag (filmhuis in stad) had ik toch iets eerder moeten opstaan.. De film begon al om half twee..Vanavond dan maar in de eigen bios? Ik heb gewoon zin om uit te gaan.. Dan maar bloggen, en ondertussen bedenken wat er gegeten wordt. In de late diensten Chinees halen is lekker, maar thuis moet er weer gekookt worden. Gebakken aardappeltjes met spekjes, champignons, een tomaatje en een mini biefstukje uit de vriezer. Boontjes erbij en smullen maar.



Ook was ik jullie de uitslag van het schilderwerk in de flat nog schuldig: er is gelukkig besloten de boel in een frisse kleur geel te verven. De deur is deze week afgelakt door de "winterschilder"en ik heb 'm een paar uur open gehad tot ik aan het werk moest. Helaas is daar door een randje niet helemaal gedroogd zodat je het blauw er nog doorheen ziet. Gelukkig alleen als de deur openstaat..

Even een foto als bewijs..