donderdag 12 oktober 2006

Kleine hoekjes :-(

Het moest nodig gebeuren; de afwas. De troep stapelde zich op en om nou drie dagen pasta te eten leek me niks. Dus de pan leeg, kliekjes in de vriezer en de pan schoonspoelen. Enthousiast zette ik er de hete kraan op, en merkte te laat dat er teveel water over de rand kwam.
Een fontein van heet water schoot over het aanrecht waar ik aan stond te boenen. Gloeiendegloeiende..en de rest laat ik aan jullie verbeelding over. Vijf minuten later lag de keukenvloer vol haastig uitgeschopte kleren en water, en stond ik onder de lauwe douche, eerst water, de rest komt later, want je hebt EHBO of je hebt 't niet..
De brandzalf die ik vorig jaar kreeg verlicht de plekken een beetje, maar de broekband moet iets lager, anders is het niet echt prettig :-( De afwas heb ik wel afgewerkt, en de vloer gedweild, dus het is allemaal goedgekomen.. Ik ga vannacht aan het werk, en doe kalm aan, misschien moet ik eens aan gevarentoeslag op vrije dagen denken?

woensdag 11 oktober 2006

Haast haast...

Vandaag weer parkeer gedraaid. Relaxte dienst, geen ontevreden klanten, ging lekker.
In alle rust naar Assen gereden, ingehaald door minder relaxte medeweggebruikers, die verderop dan ook de klos waren en op de foto gingen (lange neus)..

's Middags was het heerlijk zonnig weer en we maakten ons vooral niet ongerust, alles zat mee.
Ergens aan het eind van de middag stond ik in het winkelcentrum te schrijven, terwijl het carillon op het stadhuis vrolijk "de doodgewoonste dingen" pingelt, de beiaardier is op dreef en ik fluit mee terwijl iemand vast niet gelukkig wordt van de bon die hij krijgt. Pech.. Ik vind het weer top, dienst is leuk, "wie döt mij wat vandage" denk ik.. Boffen met het weer dus, mag je best tevreden mee zijn.
We kuieren terug naar de brandweerkazerne, waar we sinds vandaag ondergebracht zijn in een container op het dak. Volgende keer een foto. Hebt u een parkeerbon? Ga naar de brandweer.. Drentse logica? Tegen half zes vrij. Naar Emmen rijden, tegen half zeven eindelijk thuis.
Douchen, Eten, (pasta van gister) en daarna is het alweer bijna half acht en tijd voor de EHBO.
Ik red het niet op tijd. Tegen tien voor acht kom ik aan en val middenin de reanimatieles.
Interessant. Meerdere poppen liggen klaar terwijl de docente aangeeft dat de richtlijnen wéér veranderd zijn . Dertig compressies op 2 x beademen, komt neer op 100 compressies per minuut. De docente geeft aan dat je als geheugensteuntje het liedje "1,2,3,4, hoedje van papier" kunt gebruiken om het ritme aan te houden. Een collega merkt droog op dat je dat niet hardop moet zingen omdat er dan meteen twee ambulances komen waarvan één je meeneemt in een hemd met dichtgenaaide mouwen.. ;-)

Na de oefening worden de patiënten weer in hun koffers gepropt en een anatal oefentorso's wordt compleet ontmanteld; de gezichten gaan eraf en met een knop is ook het hoofd zo verwijderd. Ik vind het een beetje luguber.. Doet me denken aan de film "Face/Off" met John Travolta, of "The Silence of the Lambs" met Anthony Hopkins.

Een beetje lacherig verlaat iedereen na het opruimen het lokaal, moe maar tevreden..

dinsdag 10 oktober 2006

De week van..

Ik merkte tot mijn schrik dat ik al meer dan een week niet had geblogd. Ik ben niet door de vliegende griep bevangen, ik had gewoon geen zin, wist eigenlijk niet over welke thema's ik moest bloggen. Of jullie het nun interessant vinden of niet; ik zal de afgelopen week eens beschrijven. Die week hing van werken aan elkaar, Zo draaide ik een nacht, een vroege dienst, enkele parkeerdiensten en vergaderde een dag. Door de variatie in diensten kom ik moe thuis en zijg neer op de bank, ik merk dat ik nog twee afleveringen CSI en een aflevering ER moet inhalen op video. Ik ben vrij vandaag, dus heb er alle tijd voor. De komende week is helemaal relaxt; 1 parkeerdienst en een nachtdienst en dan vrijdag t/m maandag vrij :-)
Zelfs nog tijd voor een date gehad, de dame in kwestie bleek verderop in de wijk te wonen.
Aangekomen en moeder en vriendin op de bank voor de "keuring" wat me een ongemakkelijk gevoel gaf.. Werd niks dus..


Gister laat gedraaid, mezelf de benen uit 't lijf gelopen omdat een collega niet vooruit te branden was en zat te chagrijnen. Niet relaxt dus. Ik dien dan mijn tijd uit en zie verder wel.
Net vatte ik het plan op om even"de Wijkkrant" te bezorgen in de flats om de hoek, in no time was ik klaar, hield zelfs zes krantjes over. Daarna naar de Aldi, er moet gekookt worden vandaag, morgen na de dienst ben ik doodop en vast geen zin om te koken.

Mijn probleem bij Aldi en Lidl is helaas dat ik meestal mijn rugzak helemaal volstouw met meer dan ik nodig heb. Ook de zes overgebleven krantjes namen ruimte in, die heb ik bij de bak met aanbiedingsfolders achtergelaten, er is vast wel belangstelling voor..

Ik verheug me erg op a.s. zaterdag. Weer een meeting van de "vrienden van".
Het weekend is al dichtgespijkerd, ze hoeven me niet te bellen voor een dienst want ik ben er niet. Een dilemma is dat een kennis en medeblogger van me (oet Grunn) zaterdag "dwars door Drenthe" gaat marathonnen. Ik wil 'm graag aanmoedigen maar tegen de tijd dat hij Emmen binnenrent zit ik in "stad". Hoe los ik dat op.. Ach, er zijn nijpender kwesties in het leven..
Zoals mijn rammelende maag bijvoorbeeld..en wanneer mijn stofzuiger klaar is, ben nog steeds niet gebeld..