dinsdag 12 juni 2007

Bloggen voor de kat z'n viool

Ik ben niet in het bezit van een kat. Ik neem er ook geen.

Op drie hoog wonen en dat beest maar binnen, dat vind ik niks. Vroeger wel één gehad, en toen hij oud genoeg was ging hij met de buurkat op stap. Ik zie 'm nog over het dak van de buren lopen. Van enkele medebloggers weet ik waar hun "Poekie" of "Vlekje" uithangt; thuis voor de deur of als deurkat bij de dierenwinkel  Oud of jong, huiskat of buitenkat, oppermachtige rooien en kleine kittens.. Soms wil je weten waar 't beest uithangt, om te voorkomen dat de Sheyba uitdroogt of de verkoopdatum van de kattenbrokken verloopt. Nu, daar is iets op gevonden. Zet poeslief een cam op z'n kop en observeer waar het beest heengaat, hoe hij met de buurkatten vecht en hoe het eruitziet vanuit de boom, waar de kat in zijn vuistje lacht en zich met een snoekspong in veiligheid brengt als de brandweerladder net boven is. Groot lol!

Intussen zijn de eerste berichten van het kattenslagveld binnengekomen; het kattenkader beklaagt zich over deinbreuk op de kattenprivacy. Tenslotte heeft een kat een mens en niet andersom. Dit gaat grenzen te buiten!. De Pasja van de buurt, een grote zwarte kater, heeft er natuurlijk geen behoefte aan dat zijn amoureuze escapades op Youtube komen, stel je voor!

Ik zie de ontwikkelingen met lede ogen tegemoet. Binnenkort huiskatten op MSN, en een SMSje als je met kattenvoer moet opdraven. Een GPS chip is wel handig, om het beestje weer eens op te sporen. Nooit meer brieven aan de boom met "opsporing verzocht" .

Ik weet het zeker; katten worden steeds mondiger. Ik neem geen kat..

Wake Up!

Zo zeg! Goeieneavond..

Ik had een vroege dienst gedraaid. Veel drukte en nog meer monteurs die de airco aan het aanleggen waren. Plafondplaten die loslagen en kabels waar je je nek over dreigde te breken. Het zal mij benieuwen, net nu het weer omslaat,wanneer dat gaat werken.

De reis terug leek haast op een ochtend na een nachtdienst, ik dreigde steeds in slaap te dommelen. Verlangde naar mijn bedje. Te bedenken dat ik om 5:20 uur uit de veren was, tegen zes uur in de auto zat en tegen drie uur weer terug moest naar Emmen, kan je je bedenken hoe ik me voel

Om te voorkomen dat ik weer bij de snackbar op de hoek langs ging, toch maar even naar de buurtsuper om "ingrediënten voor de prut" te halen. Die staat nu zachtjes te snorren op het gas. Pasta met shoarmavlees want het gehakt was nog bevroren. Waarom zo laat zou je denken? Wel..het bed lokte na een verfrissende douche, dat was tegen half vijf. Na een paar heftige dromen werd ik wakker..overtuigd dat het een uurtje later was. Nee dus, half acht

Ik had het kennelijk nodig.. Ik ga nog even de saus afmaken en de macaroni koken voor een laat diner..