donderdag 16 augustus 2007

Bijna weg

De rugzak is gepakt, niet teveel onnodige spullen erin. De trein van 6 uur 10 morgenochtend moet ik halen. Ik ga een weekendje op vakantie, logeren bij kennissen. Nee, ik laat de Drentse hei ver achter me. De oplader in het contact, zodat de camera werkt, de mobiel is al opgeladen. Gegeten heb ik ook al, vanavond even weer over de grens in een Duits Gasthaus een "Holzfällersteak" gegeten. Cultuurschok; de waard sprak Nederlands en uit de speakers klonken geen Schlagers maar Jan Smit. Ach, wat wil je, tien kilometer over de Nederlandse grens.
Alles staat klaar. De reis kan beginnen. vier uur en vijfendertig minuten via Amersfoort, Utrecht, Rotterdam, Bergen op Zoom naar het pittoreske Krabbendijke, vlakbij Vlissingen (juist ja, BLØF country).

Ik groet jullie, ik ga uitwaaien, tot volgende week!


maandag 13 augustus 2007

Fant!





Het werd tijd eens op kraamvisite te gaan bij de oli's in de zoo. Er was alweer een meisje geboren, zomaar een paar maanden te vroeg. Desondanks dartelde het lekker tussen de poten van moeder en tante door en stond af en toe te poseren voor de vele toeristen die er speciaal voor kwamen. Goed uitgekiend, net tegen het einde van de vakantie dus. In het begin werd er beschuit met muisjes geserveerd aan de gasten. Nu niet meer, en ook de hoop op een lekker glaasje Jonge Olifant was vervlogen. Ach dan hang ik toch even de toerist uit? Bijgaand een foto van "Swe Zin" (Birmaans voor Puur Goud, Geweldig). Nee dat heb ik zelf niet verzonnen, zover gaat mijn talenkennis niet.. Terwijl de kleine tussen de rest van de kudde liep te "lanter-fanten" kon ik een plaatje schieten. Is het niet Fant-astisch?



Ter vergelijking even de veroorzaker van dit "mormeltje" op de foto.
Ik neem er één op.. Proost en tot blogs!

Alweer Taal



Tja, als taalfanaat kan ik het even niet laten jullie te vermoeien met wat voorbeelden van "taalverloedering", maar ook met snel integrerende buitenlanders, de problematiek was er in de jaren '80 al, leve van Kooten en de Bie, en nog beter; leve Youtube. Natuurlijk, een jaar geleden ongeveer blogde ik over taalverschraling en "muggenzifterij" (uiteraard mèt tussen - N). Ik heb nog een paar dagen vakantie en had dus even de tijd om wat op te zoeken, je komt ze toevallig tegen.. Nadat mijn Iraanse kapster een prijslijst op het raam had gehangen met "nagels verzievigen" en een Nederlandse stagiaire me kauwgomkauwend en bloedserieus vertelde dat dat een speciale techniek was (en geen verhaspeling van "verstevigen") en de kapster vervolgens met een tondeuse mijn haar verklootte ben ik maar vertrokken. Ja ik ben eigenwijs, dank u, ik weet het. Maar dit kon ik toch niet laten gaan..Nagels om te verzievigen heb ik trouwens amper..



Ik ga nog even met nuttige dingen bezig en wat verplichtingen vervullen.
Ik zie jullie later..