donderdag 16 december 2010

PC

Het werd de hoogste tijd.


In 2006 had ik gespaard en een nieuwe PC gekocht. Jaren deed hij het prima, af en toe een update en schoonmaken, en je kon er weer mee verder. Tot voor kort. Ineens kreeg ik rare meldingen, startte de machine traag op, en trok hij mijn fonkelnieuwe breedbeelsscherm niet meer. Na wikken en wegen heb ik de kast bij de IT-man achtergelaten, die het oude spul eruit sloopte en er weer een "Ferrari" van maakte. Indertijd was 512 Mb intern geheugen voldoende, nu zit er 4 Gb in, nieuw moederbord, processor, enzovoorts. Het geheel zat in een klein plastic zakje, en in feite heb je daar een nieuwe PC in je hand. Eindelijk kan ik weer snel mailen, start de machine in een oogwenk op, en is 'ie gewoon heel stil geworden. In de toekomst zou een laptop ook wel mooi zijn, maar voorlopig ben ik dik tevreden!

Terug

Beste blogvrienden die het hier af en toe nog volgen,



Ik ben er weer. Ik weet niet voor hoe lang, maar ik vond het sinds april welletjes, en had er grondig de blog-brui aan gegeven. Er zijn sindsdien veel zaken veranderd en gebeurd. Nadat we besloten hadden dat het samenwerken lang genoeg (8 jaar) had geduurd, heb ik de laatste stappen in het kantoor van mijn werk gezet. Nadat in juni mijn voet uit het gips kwam heb ik eigenlijk niet meer gewerkt, en ik had er voor die tijd eigenlijk al grondig genoeg van dat ik me niet meer kon ontwikkelen en klein gehouden werd. Opgelucht liet ik het zooitje achter me.

Consequentie was wel dat ik nu klant bij het UWV ben, en financieel ondersteund word door het Rijk. Na een onsuccesvolle sollicitatie bij het COA in Emmen, ging ik enkele netwerkgesprekken aan. Na veel vijven en ook zessen kon ik met behoud van WW proefgeplaatst worden bij een instituut dat o.a. huiswerkbegeleiding en bijspijkeren van leerlingen met leermoeilijkheden als specialiteit heeft. Ik werk er net drie weken, en ben met een soort snuffelstage bezig. Ondertussen heb ik ook al een leerling begeleid die met Engels moeite heeft, iets waarvan ik niet eens wist dat ik het kon, maar veel enthousiasme oplevert aan beide kanten. De toekomst is niet helemaal duidelijk, maar ik ben weer aan de slag en hoop me hier wel te kunnen ontplooien. Het wordt in elk geval fanatiek gestimuleerd! Wordt vervolgd dus.