donderdag 4 januari 2007

Sollicitere!

Het oude liedje, je moet solliciteren.. Gelukkig is de tijd dat ik verplicht mijn sollicitaties aan de Sociale Dienst moest doorgeven al lang geweest. Ik "moet" alleen maar ademhalen dus. Toch kriebelde het toen ik een maand geleden op internet een vacature voor "trainmanager" (M/V) zag bij de NS. Voor de hogesnelheidslijn (3 x woordwaarde) zoeken ze mensen die "klantgericht, open en dienstverlenend" zijn, en bovendien een "mondje Frans" spreken. Nu is dat al helemaal geen probleem, enkele jaren geleden zelfs een Franse dansgroep begeleid als tolk.

Lang heb ik er tegenaan gehangen maar uiteindelijk de spreekwoordelijke stoute schoenen aangetrokken en het on line sollicitatieformulier ingevuld. Vervolgens nog dik een uur met mijn CV bezig geweest, totdat ik op deze site niet verder kwam met al mijn certificaten. Nouja dan heb ik nog wat kaarten in mijn mouw tijdens het sollicitatiegsprek.. Wel vreemd dat ik niet erg van die snelle trein gecharmeerd was vanwege het kleinschalige karakter van dit landje en het feit dat je met "een beetje plankgas" de zee in rijdt. Ook met een TGV achtige trein. Toch maar ingestuurd want je weet maar nooit tenslotte.  CV bijgevoegd en een foto, en weg ermee. Nuttig bezig, ondanks dat ik met de foon weer naar de winkel moet is het hondenweer buiten dus kan je beter wat nuttigs doen en afwachten tot het droog is.

Ik houd jullie op de hoogte.

woensdag 3 januari 2007

Mobiele eenheid?

Ik heb kennelijk geen gelukkige hand met mobieltjes. Al een paar weken kon ik mijn rooster niet via de "Blauwe tand" overbrengen naar mijn telefoon. Nouja dan eerst maar zelf aan de knoei en handmatig intikken, deed ik eerder ook altijd. Je raakt verwend. Vandaag vrij dus toch maar even langs het "steunpunt" in het centrum waar bleek dat er een software update op moest. Heb 't ding amper een jaar. Een uur wachten en het was in orde. Nu is dat al eens eerder gebeurd, en toen was het ding kaduuk. Gelukkig dit keer niet.. "Uw informatie is wel weg meneer" zei de verkoper als mosterd na de maaltijd. Gelukkig had ik een groot aantal telefoonnummers op het toestel en niet op de SIM kaart opgeslagen zodat ik er snel weer mee kon bellen.

Vanmiddag dus nadat ik door de regen teruggefietst was aan dat ding lopen klooien omdat alles weer ingesteld moest worden. Gevolg; mobiel internet doe het niet..Zelfs het jonge ventje van de helpdesk weet het niet..

Morgen maar weer naar het steunpunt ben onverwacht nòg een dagje vrij..

maandag 1 januari 2007

Nieuwe start


Laat ik beginnen met alle bloglezers en aanhang een geweldig, gezond, inspirerend en gelukkig 2007 toe te wensen, met interessante blogjes. Als goed voornemen spreek ik uit dat ik vaker wil gaan bloggen, want er zijn "collega's" die later begonnen zijn en me ver vooruitgestreefd zijn..

Hoe heb ik de jaarwisseling beleefd? Of overleefd? Nouja, eerst een late dienst gedraaid, saai, want niks te doen. Wel lekker salade gegeten op 't bureau. Daarna was de aflossing er ook vroeg, dus snel omkleden thuis en de rest van de avond uitgezeten bij m'n ouders thuis.


Geen vuurwerk gekocht dit jaar, en het ook niet gemist. Gewoon toekijken hoe de buren hun spul afstaken terwijl verderop Glühwein en warme chocolademelk klaarstond, en een paar vuurkorven. Toen ik de hele buurt gelukkig nieuwjaar gewenst had begon het toch steeds harder te regenen dus maar naar binnen gevlucht waar ik de champagne op een handige manier geopend heb, zonder deuken in het plafond..


Ik ga nu weer even verder naar het traditionele nieuwjaarsconcert kijken,
één keer per jaar Strauss met "An der schönen blauen Donau" mag ;-)


Tot blogs!