zaterdag 7 april 2007

Tjilp!

Ik beklaagde me er al over dat er geen bezoek van de mezenfamile was dit jaar.

Had ik m'n best gedaan om lekkere pindasnoeren en vetbollen neer te hangen deze winter; kwam er niemand langs. Twee jaar geleden wel een nest pimpelmezen in mijn nestkastje gehad; vorig jaar bleef bezoek uit. Dit jaar ook zo leek het eerst. Tot ik van de week wakker werd van een nadrukkelijke "roep" vanaf mijn balkon. Een stel mezen zat kennelijk crisisoverleg te voeren, want in de tuin beneden zat een ekster zijn kansen in te schatten.


Later steeds vaker een mees op mijn balkonleuning; links en rechts spiedend naar onheil en uiteindelijk met één sprong naar het nestkastje om daar soepel in te verdwijnen. Ik zag ze geen takjes en veren en dergelijke aanvoeren voor hun "liefdesnestje"..


Zonet werd mijn aandacht getrokken door een hevig gepiep uit het kastje; Pa Mees en Ma Mees geven met blijdschap kennis! Ik vind het een eer dat ze mijn balkon/wasrek/balkondeur hebben gekozen als uitkijkpunt en kraamkamer. Ze kijken af en toe brutaal naar binnen en vliegen op als ik kijk of de was al droog is. Ze zijn te snel voor een actiefoto, dan maar een situatieschets.

Het tafereel is wel grappig om te zien, maar ik wil hun rust niet verstoren. Het opruimen van de troep op 't balkon zal dus nog wel even duren... In tegenstelling tot medeblogger A. heb ik dus geen lantaarnpaal nodig; maar misschien dat ze daar familie getipt hebben? Ik zal ze de groeten laten doen..

donderdag 5 april 2007

Naar de film


Moeder L. en ik wilden beiden al een tijd naar "The Queen".



In het filmhuis van deze spetterende noordelijke metropool was de film niet meer te zien.
Dan rest in deze hoek alleen nog het theater in Groningen. We hadden heel relaxt bedacht dat we vanaf de Frieslandweg (doorgaande route) de Q-liner 305 konden nemen en dan Borger en Gieten zouden omzeilen, ook vanwege wegwerkzaamheden.
Ruim op tijd stonden we bij de halte. De bus kwam al vlug en we stonden op toe 'ie in aantocht


was. Tot onze verbazing gaf de dame achter het stuur gas en wilde doorrijden. Ik maakte een gebaar van "hé ik wil mee" waarop de bus piepend tot stilstand kwam. Iets vlotter liep ik op de bus af, net had ik de achterbumper bereikt en er werd weer gas gegeven, waardoor wij verbouwereerd werden achtergelaten. Niet moeilijk voor te stellen dat er op dat moment stoom uit mijn oren kwam. Gelukkig kwam de opvolger lijn 300 er snel achteraan, terwijl wij eigenlijk al onderweg naar huis waren om toch de auto maar te nemen.

We konden instappen en kwamen toch ruim op tijd in "stad" aan.. Op de Museumbrug zaten heel wat mensen achter de terraschermen Palm of ander vocht te drinken, en te denken dat het zomer was. Al gauw kwamen we aan op de Vismarkt, maar de winkels waren dus al dicht. Ik wurmde me nog een weg tussen de studenten in de AH in de Korenbeurs door met wat versnaperingen en toen werd koers gezet naar de Poelestraat. Bij eetcafé
Time Out werd de menukaart bestudeerd. Moeder L. koos "zunschien brekt gain bomen" (zonnevis) en ik likkebaardde bij een lekkere tournedos met de naam " 't is spek veur en broad nao"..

Om zeven uur zou de fim beginnen. De bestelde menu's zouden op tijd zijn. Mooi niet dus.
Tegen tien voor zeven was alles klaar, nadat we nog eens aangedrongen hadden.
Jammer..gelukkig de drankjes gratis, en dus na snel eten naar de film.
Het filmhuis lag er vlak naast maar de film bleek al 10 minuten te zijn begonnen.
Ondanks dat een interessante film; dat bleek al uit recensies..

Het "Gezellig moeder" was niet van de lucht.. :-) Als we samen weg gaan voelen we ons altijd een beetje als moeder en zoon Van Putten, de onnavolgbare typetjes van Van Kooten en de Bie.

(Ik wìl helemaal niet met m'n moeder naar de film..ik wil lekker rollebollen met 'n lekkere blonde meid..maar ik heb geen lekkere blonde meid..daar ben ik voor behandeld.. :-)


Onzin natuurlijk maar een "understatement" tussen ons..
We hebben een leuke avond gehad, voor herhaling vatbaar.
Misschien volgende keer maar in Emmen?






zondag 1 april 2007

Troep en beesten

In een opwelling ging ik gisteravond eens op het achterbalkon staan want je moet toch wat?

Het was nog lekker buiten maar ik ergerde me ineens aan de troep op het balkon.

Waar laat je lege flessen zo snel? Juist, in een tas op het balkon of in een doos..

Niet meer naar omgekeken.. Ook een emmer met water stond er, dat niet aangenaam rook. Ik ben met twee emmers afvalwater door het trappenhuis gelopen en heb het goedje maar "milieubewust" achter de rhododenderons gekieperd..geen haan die er naar kraait.. Als de groenvoorziening het aflegt is dat minder, maar ik wilde er m'n keuken niet aan wagen..

Beide balkons zijn vorig jaar van een nieuwe coating voorzien.. Ik denk dat ik in de loop van de week de ouwe flessen af ga voeren en dan een emmer sop maak om het spul schoon te schrobben. Is het de voorjaarsschoonmaak-kriebel? of het feit dat je je kont niet meer kan keren op het balkonnetje? Hoe dan ook, de was draait en de troep is provisorisch opgeslagen, nu nog een auto om alle zooi weg te brengen naar de dichtstbijzijnde glasbak.



Dan moet ik ook nog ouwe meubels kwijt die eerst nog naar beneden moeten, zodat "Het Goed" ze kan komen halen. Als dat gebeurd is krijg ik eindelijk weer ruimte in de logeerkamer.. Ondanks dat ik al maanden geen logé's gehad heb moet het spul uitgemest worden en een goeie luchtbeurt krijgen. Nog even het mooie weer uitbuiten, voordat April weer doet wat 'ie wil.

Intussen krijgt de "dierentuin-soap" in Emmen een staartje. Vanmorgen zouden de eerste dieren worden overgebracht naar de nieuwe locatie, die nog niet eens klaar is. Met een grote logistieke operatie zouden hele colonnes beesten "verhuizen" onder leger en politiebegeleiding.

Jaja.. wat was de datum ook alweer? En warempel lieten mensen zich voor de gek houden..


Vanmiddag zelf maar ff poolshoogte genomen bij de bavianen die inmiddels alweer wat meer van hun rots afkomen en hun territorium verkennen. Ik kom er meer om mensen te kijken, overal waren ijsetende en zonnebadende mensachtigen te zien die zich welwillig lieten observeren door de apen... Nagenietend van een zonnige dag sluit ik deze blog af..

De vorige stond al helemaal op papier toen ik opeens een statische schok overbracht van mijn computermeubel naar de PC die daardoor acuut afsloeg en mijn blog met zich meenam..
Ik doe nu voorzichtiger..iemand een idee hoe ik dit soort ongelukjes voorkomen kan?

Geniet nog even van het weekend..tot blogs!