donderdag 24 augustus 2006

Batman!

Ik ben niet bang aangelegd..

Al een tijdje hoorde ik rare geluiden waarvan ik niet wist waar ze vandaan kwamen.
Ik sloeg er geen acht op tot ik even naar de WC moest en de gang in liep. Meteen vloog er iets groots en zwarts over mijn hoofd en knalde tegen de kamerdeur. Ik schrok me de blubber..
In de dierentuin heb je vlinders met een vleugelspanwijdte van 30 cm, maar dit was van een hele andere orde van grootte :-) Ik wist wel dat ze er zaten, zie een eerder blogje , maar nooit binnen gezien..Ik keek even rond en "Het" had zich verschanst boven de voordeur. Bij nader inzien was het een vleermuis, en ook niet zo'n kleintje. Ik had het door de voordeur kunnen laten maar dan was het in het trappenhuis verdwaald. Ik sloot dus snel alle deuren in de gang, op de keukendeur na.
Daar was het beestje al naartoe gevlogen maar had de open keukendeur niet gevonden.


Ik pakte een handdoek, want die vleerbeesten kunnen lelijk bijten in hun paniek.
Op een stoel en met een snelle beweging had ik het te pakken... Piepend en krijsend van angst liet het zich meenemen, terwijl ik geruststellende woorden prevelde.."Rustig maar jochie, komt goed.."
Op weg naar de keukendeur zong de melodie van "Batman" door mijn hoofd...
In de deuropening van de keukendeur liet ik hem los, hij vloog snel de nacht in, nog even zwaaiend met zijn linkervleugel.. Weer een goede daad gedaan.. Toch zijn het prachtbeesten..
Maar mijn dierenliefde is beperkt, denk niet dat ik dit met spinnen doe..

Circus


Spektakel bij Super de Boer zonet.


Van 21:00 - 22:00 uur op 24 augustus grote koopavond, kratje Dommelsch voor 5 euri zolang de voorraad strekt. We (M. en ik) rijden de straat in, enkele "petjes" storten zich voor de auto, karretjes met 10 kratten zijn geen uitzondering..

Auto parkeren, winkel in. Was en halfwas hangt rond, wachtend op handtekeningen,Bouke treedt op, gelukkig op het voorplein, absoluut niet mijn muziek. Terwijl er bevoorradingskarren vol bier worden aangesleept staan twee personeelsleden te wachten op de volgende klant. Maximaal 4 per persoon. Karren vol worden afgevoerd terwijl een kassière een vergeefse poging doet om te checken of iemand wel 16 is. Ik mag gelukkig door ;-) ...


Volgens mij wordt het een gezellige avond in de wijk...

Telefoon :-)

Diedel...diedel.. Ha, mijn nieuwe mobiel, ik herkende het muziekje even niet..

Met Michel?

Hallo, met L.

L.? (vaag bekende achternaam)

Ben jij M.?

Ja dat ben ik?

Begeleider van Mario, van 't voetbal?

Nee, voetbal daar doe ik niet aan.. (vage blik op het display..bekend nummer..)

O, sorry dan heb ik de verkeerde M.!

Beelden van "SuperMario" komen boven..

L. verontschuldigt zich, ik hang op.

Het nummer blijft me intrigeren,
ik zoek het op op een "omgekeerd zoeken" website.
Bingo, zie je wel dat ik 't kende, het adres van de vorige "poetsmiep" komt in beeld.

Vaag..hij (haar man) wist niet eens dat ik het was, terwijl hij nog heeft helpen verhuizen.. Mysterie weer opgelost, ik heb niet eens de groeten kunnen doen :-)


Heb je voor 't eerst je nieuwe mobiel gebruikt, hebben ze me niet eens nodig..