dinsdag 20 februari 2007

Afwijzing

Vandaag had ik eindelijk de langverwachte enveloppe van de politie binnen.
De hele dag gonsde het al; "die heeft een gesprek gehad en die krijgt er nog één.."
Ik scheurde de enveloppe open in de hoop op een uitnodiging en las meteen dat het een afwijzing was. De reden is mij een groot raadsel; "in vergelijking met andere kandidaten voldoet u in mindere mate aan de eisen van opleiding, ervaring en motivatie" Deur dicht.
Ik werk al 4 jaar in deze diensten, vind het leuk en ben gemotiveerd, bovendien heb ik alle papieren en nog meer dan nodig is. Ik snap er geen bal van. Ben teleurgesteld en vind het vaag.

Morgen dus maar een telefoontje naar P&O en een gesprek met de chef, ik wil weten waarom ik niet voldoe. Ik heb een dijk van een brief geschreven maar kennelijk niet goed genoeg?
Dat ik niet eens voor een gesprek word uitgenodigd begrijp ik echt niet.

Ten strijde dus.. wordt weer vervolgd..Ik ga nog even balen als jullie me toestaan..
In zak en as of bij de pakken neer zit ik niet, maar ik leg me er nog niet bij neer..

zondag 18 februari 2007

'K zag zes beren..




..Nee geen broodjes smeren..




In de plaatselijke supermarkt heeft een koekjesfabrikant een complete stellage opgebouwd midden in de winkel. Zes beren met koksmutsen op staan er in een futuristisch uitziende fabriek koekjes te bakken, terwijl ze tevreden een "pom pom" liedje laten horen en hun kop en pootjes bewegen alsof ze druk aan het werk zijn. Ernaast een geïmproviseerde tafel met kleurpotloden en kleine stoeltjes waar de kids zich kunnen vermaken. Ik heb er even naar staan te kijken. "Vroeger" ik zal een jaar of drie, vier zijn geweest, was er in het dorp een bakkerij met een etalage waarin een soortgelijk geval stond. Een lachende bakkerspop die vrolijk zijn hoofd bewoog en voorbijgangers met brede armgebaren toewoof alsof hij zeggen wilde "kom binnen!"


Ik vond het als klein ventje fascinerend en moest met flinke aandrang erbij weggesleurd worden; ik kon er uren naar kijken.. Jaren niet aan gedacht en bijna vergeten. Tot ik de "fabriek" bezig zag. In een flashback zag ik mezelf weer voor de etalage staan.


Gek toch, hoe die herinneringen opeens weer boven komen..


De kassabediende gaf toen ik het vroeg wel toe dat hij het ge -"pompom" niet eens meer hoorde. Als hij 's morgens met werken begon had hij wel iets over zich van "kan dat ding niet uit?"


Maar uiteindelijk viel het niet eens meer op..




Lente?

Het valt tegen vandaag met het weer. Ik had al de lente in mijn hoofd.

Wakker worden en de merels tekeer horen gaan. Het is een typisch geluid (een nieuwe lente, een nieuw geluid?) dat alleen in het voorjaar te horen is. Mijn favoriete jaargetijde.
Ik had het er gister nog met de buurman over; het is erg groen om ons heen.
Ik heb boomklevers en andere exoten gehad die het pindasnoer gevonden hadden.
Ook heb ik hier eens gezeten met alle ramen open en de vogels die vanuit de boom achter mijn flat nieuwsgierig toekeken hoe ik ze opzocht op internet om vervolgens een virtueel duet te zingen d.m.v. een vogelsite met merelgeluiden. De beestjes hoorden een concurrent en deden hun best er bovenuit te komen.

Gister met prachtig weer (alleen een koude wind) even het centrum in geweest op de fiets.
Ik werd verwacht in huize A. voor de verjaardag van "kleine zus" die 11 was geworden.
Ook A. in de bloemetjes gezet met narcissen en hyacinten. Ze heeft groene vingers; de orchidee die ik in november voor haar verjaardag meenam doet het nog uitstekend!

Vandaag valt het tegen met het weer en is het buiten grijs en kil. Er wordt weer vorst voorspeld volgende week. Dat wordt weer coltruien sjaals en wanten als ik op straat mag lopen autootjes pesten. Ach..het is pas februari.. Terwijl de krokussen opkomen en de narcissen en tulpen ook hun kop boven de grond steken gaat het weer vriezen. De eerste eendagsvliegen pestten me al gistermiddag. Natuur van slag? Ik weet het niet zo net. Zo gaat het bijna elk jaar.
Elk jaar wil ik er ook met volle teugen van genieten en elk jaar vind ik me weer terug als het al volop zomer is. De narcissen moeten eind maart wel bloeien in de gemeente-perkjes, want dat is traditie. Het illegaal plukken van de bloemen toen ik een jaar of 8 was is een familie anekdote die ik nog wel eens vertel. Hoop dat het voor de sollicitatie bij de sterke arm niet uitmaakt :-)

Ik ga maar eens in huis wat aan het huishouden doen na eerst een bak snert te hebben genuttigd. Nu mag het nog, voordat de lente echt uitbreekt...