vrijdag 3 november 2006

Mijn dag

Eigenlijk had ik vandaag moeten werken. Geen probleem op zich, ware het niet dat ik graag afscheid wilde nemen van buurman B. Ik ken hem al sinds ik een klein kereltje was, hij woonde al meer dan dertig jaar in de straat waar ik ben grootgeworden. Het was dan ook niet meer dan logisch voor me om mee te gaan naar het afscheid en de begrafenis. Ik heb het er de afgelopen week best moeilijk mee gehad, nog mis ik hem in de straat en in het centrum. Altijd even een praatje maken of een hand opsteken, zo zal ik me hem blijven herinneren..

Ik moet de planning van mijn werk een groot compliment maken dat ze een dag lang hebben rondgebeld voor vervanging toen ik aangaf dat ik vrijdag geen dienst in Assen kon draaien in verband met deze gebeurtenis. Het is gelukt, en ik ben de rest van de dag vrij dus.

Net toen ik de deur uit wilde gaan, belde mijn chef me op. Wat bleek; mijn klopjacht op flatscreen stelende veelplegers heeft een staartje gekregen. De "zware jongen" is inmiddels weer vrij en liep vanmorgen het kantoor van mijn werk binnen met het verzoek om een "goed gesprek" met mij. Aangezien de chef het verhaal niet kende, heb ik dat in het kort verteld.
De man in kwestie is met zachte drang de deur gewezen, nadat hij een telefoonnummer had achtergelaten. Ik heb meteen aangegeven niet te geloven dat hij ineens een koorknaapje geworden is, en dat ik dus geen enkele behoefte heb om met hem te praten.
Ik heb dus na het gesprek meteen het bureau gebeld, en ga even met de agent praten die de zaak in behandeling heeft gehad. Het moet niet gekker worden dat hij mijn naam kent, en ik heb geen zin om als "beschermde kroongetuige" mijn leven ergens op het platteland van Montana of in Brazilië te slijten ;-) .. Wordt vervolgd dus.

De rest van de dag maar ff gebruiken om in huis wat te redderen.. Misschien ga ik er zelfs nog wel uit als het ophoudt met hard regenen..

donderdag 2 november 2006

Achter de ramen :-)



Live Modeshow..mijn handen trilden zoals jullie zien ;-)


Ja ook Emmen heeft weleens wat achter de ramen zitten, en het winkelvolk vergaapte zich er dan ook aan vanavond tijdens de koopavond. Kwam ik eerst vanuit het werk langs de etalage van een muziekzaak, en speelde zich daar een "tableau vivant" af, later moest ik voor een boodschap naar het centrum en zag tot mijn verbazing en vermaak dat alle etalages in "centrum Noord" waren voorzien van live modeshows, dansende dames of imitaties van "The Village People". Om te bewijzen dat ik me niet alleen aan vrouwelijk schoon vergaapte, deze heren uit de plaatselijke onderbroekenwinkel.. Ze deden af en toe een dansje en lonkten naar de dames, die maar wat graag foto's maakten van dit gebeuren. Ook ik liet mij niet onbetuigd, nadat ik door de popmist heen was gefietst en de boodschappen gedaan had, ben ik een rondje foto's wezen maken. Met excuus voor de kwaliteit van mobieltjes-foto's hieronder een impressie.




Lokale Village People
(nee dames, geen e-mail bekend)







Gaston, Le Patron :-)
Al met al leuk om te zien..

zondag 29 oktober 2006

Duitse beslommeringen

Gister was ik vrij, en besloot ik een dagje Duitsland te gaan doen. Eerst naar de Marktkauf in Meppen om een goudeerlijke oerduitse Döner Kebap bij de lokale Turk te nuttigen. De Zaziki smaakt zoveel beter dan bij ons.. Daarna vast voorgenomen een kar vol Duitse lekkernijen vol te laden, en uiteindelijk met een paar fijne sloffen en duitse broodjes en nog wat snoeperij te eindigen. Daarna door naar de "Getränkemarkt" voor een kratje (h)eerlijk Duits bier.

Meppen kende ik wel, dus koers gezet naar Lingen, 15 km. verderop. De auto in de parkeergarage van de MediaMarkt gezet en lekker rondgekeken. Het viel me op dat de Duitsers vrij rustig en beleefd zijn in het verkeer, waar ik in ons kikkerlandje al lang was ingehaald.
In Lingen een minder leuke ervaring gehad; er liep een kerel met overduidelijk Nazi-sympathieke teksten op zijn shirt en een camouflagebroek die aan het oostfront niet was opgevallen door de stad. Hij schreeuwde tegen iedereen en alles, en toen hij mij passeerde begon hij me aan te spreken. Ik zie er helaas Arisch uit, dus hij was uitermate vriendelijk. Ik heb hem straal genegeerd en ben een zijstraat ingelopen, intussen het kippenvel van me afschuddend.
Iets verderop was de duitse sterke arm een inbraak aan het opnemen, en de jongen was ook al verdwenen anders had ik ze aangesproken.. Een vreemde ervaring, griezelig dat zoiets kan in Duitsland..

Na anderhalf uur hield ik Lingen voor gezien, en ben teruggereden naar Meppen.
Ook daar was nog een supermarkt open, maar je kon er niet pinnen, dus maar weer verder gegaan, mijn maag rammelde behoorlijk inmiddels. Bij "Pane e Vino" een lekkere pizza gegeten, met artisjokken, asperges, champignons en salami, zodat ik mijn caloriëen weer binnenhad.
Met een betoverende glimlach van de serveerster (eerder die dag al sjans met een leuke pompbediende in Lingen) begaf ik me naar de auto. Daar aangekomen sprak een man met een fiets aan de hand me aan. Of ik 90 eurocent kon missen. Hij zag er niet uit als een bedelaar, en bleek 10 km te hebben gelopen met een fiets met lekke voorband. De fietsenmaker wilde het niet repareren omdat de man 90 cent tekort kwam. Hij zag er betrouwbaar uit, en de band was goed plat. Ik gaf hem een euro (stimmt so), en de man vervolgde tevreden zijn weg.
Wij Hollanders leren als kind al een band te plakken, zei ik. De man bleek een handicap aan zijn been te hebben (oorlogswond?) dus slikte ik m'n woorden weer in.

Met de boodschappen retour Nederland, vandaag een dagje "stad" bij een vriendin op bezoek, die zich (net als ik) erg op het bezoek verheugt, dus ik ga me maar eens op weg begeven.
verslag volgt.