maandag 20 februari 2006

Hobbels!


Eindelijk, een dag na het akkefietje om de brief van de verzekering kreeg ik telefoon van meneer de V. dat mijn rijwiel klaarstond. Zadel veranderd en Anky van Grunsven anti boevenketting gratis bijgeleverd. Tot nu toe maar een paar ritjes gemaakt. Emmen's wegennet zit soms vol kuilen, die ik gelukkig handig weet te ontwijken. Toch bemerkte ik een forse slinger in mijn voorwiel, die voor een hobbelige rit zorgen. Aangezien de tijd van stoepje op en af voor mij al lang verleden tijd is, vroeg ik me af of mijn fiets misschien de fietsengriep of band-en velgzeer had opgelopen. Weer afgeleverd bij de reparateur dus. Diagnose; "een forse slinger".. dat ziet een kind nog.. Zoiets is niet bevorderlijk voor de prille relatie tussen mij en mijn fiets..
Ik word gebeld over de vooruitzichten, misschien wordt het wel een wieltransplantatie, bange uren volgen..Al met al nog steeds geen foto gemaakt, of hij is weg, of het is te donker..

Vanmorgen trouwens het oud papier van het afgelopen halfjaar weggebracht. Daaronder enkele kaarten en uitingen van mijn vorige vlam. Een manier van verwerken is na laatste lezing alles met het oud papier mee te geven. Kostte me weinig moeite, was wel symbolisch omn dat exact twee maanden na de dag (20-12) te doen. Een soort jubileum.

Bij de tweede rit zaten de containers op het sportveld stampvol, en moest ik uitwijken naar een kleienre bak. Had ik beter kunnen laten; Melkertier "Opa Bakkebaard" die er een dagbesteding van gemaakt heeft om in het oud papier te staan harken komt vloekend en tierend op zijn fiets aangereden, maar ziet me staan met de handen in de zij, roepend; "doe die container dan ook open man!".. Hij verlegt zijn koers en, onverstaanbare klanken uitend, kiest hij het hazenpad.
Ik rijd het terrein af en ietsje verderop komt een vrachtwagen met 2 containers aanscheuren.
Ik had nog even moeten wachten zie ik..