zaterdag 17 maart 2007

Op reis

Ik ben er weer..

Na een voor mij lange blogstilte ben ik weer begonnen.
Ik merkte bij diverse collegabloggers dat er een "writer's block" in de lucht hangt.

Kennelijk was daar nog plek voor, naast de lente die er al hing..
Vandaag was mijn vrije zaterdag. Helaas werkte het weer niet mee aan fietstochten of terrassessies, maar daarvan volgen er vast genoeg dit voorjaar.
Ik heb me maar nuttig gemaakt door aan de toekomst te timmeren. De sterren zouden goed staan voor nieuw werk zei de horoscoop. Die zeggen wel vaker wat dus daar trek ik me niet veel van aan. Nee, een paginagrote advertentie schreeuwde van de week dat er een "banenmarkt" was bij een nieuw te openen "resort" (luxe bungalowpark) in het pittoreske Nooitgedacht.
Vol goede moed de reis aanvaard. Het werd bijna "nooitgekomen" want de weg was totaal afgesloten. Via boerensluipweggetjes ben ik er uiteindelijk gekomen.

Binnengekomen wachtten letterlijk honderden mensen in een zaal om eerst een digitale foto te laten maken en vervolgens in een rij te gaan staan. Aan tafeltjes zaten mensen die de kandidaten met een "flitsgesprek" aan de tand voelden. Interessant om te zien, maar na ruim een uur staan en steeds van voet wisselen was ik er wel flauw van.
Gelukkig werd de rij achter me steeds langer en die voor me steeds korter, waarna ook ik mijn zegje kon doen. Na vijf minuten praten en het achterlaten van mijn CV kon ik weer gaan..
Einde van een interessante ervaring. Ik had geen puf meer om door het park te lopen en ben meteen vertrokken. Even bij m'n oma langs, wachtend op haar 92e verjaardag .
Na een dikke 70 km rijden aangekomen in een maanlandschap; de hele straat ligt eruit; erfenis van een gasfabriek van eeuwen her. Kinderen speelden op de zandbulten..deed ik "vroeger" ook.. Even een indruk.. Na de koffie en bijpraten weer terug..ik heb het ff gehad nu, lampje dooft langzaam. Hoop wat meer te gaan bloggen komende tijd.

.