vrijdag 9 februari 2007

Beslommeringen

Na een enerverende dag gister was het vandaag goed uitslapen.

Er van uitgaande dat ik om half drie moest beginnen, schrok ik wakker van mijn mobiel om een uur of acht gistermorgen. Collega die zich afvroeg waar ik bleef. Vaag. Na wat gesteggel de chef aan de telefoon. Ik moest opdraven voor een parkeerdienst. Had ik al twee van gedraaid de dagen ervoor, met als gevolg hevig protesterende voeten toen ik thuiskwam en een venijnig opgezette rechter teen de volgende ochtend. Er was geen helpen aan; de fout lag uiteraard bij mij en dus kon ik mijn nest uit. Gelukkig werd ik opgehaald door een collega. De rest van de dag veel rondgereden en voornamelijk de parkeerpleinen meegenomen om niet teveel te hoeven lopen. Balen dus. Intussen op de kazerne de buien-ontwikkeling doorgenomen in de hoop dat het een puinhoop zou worden en we vroeg naar huis konden, want de motivatie was ver te zoeken. Het weeralarm viel erg mee, en ik mocht om vijf uur mijn biezen pakken toen het ook in Assen ging sneeuwen. Gelukkig was de puinhoop te overzien, en het meeste is al weg nu.

Thuisgekomen hing er een briefje aan de voordeur; of ik vandaag thuis wilde blijven om de deur open te doen voor de schilders die het trappenhuis aan het schilderen zijn. Ik ben gelukkig niet wakkergemaakt door de deurbel vanmorgen; met de pillen die ik voor m'n pootje slik heb ik geslapen als twee blokken..

De deuren beneden zijn geel en rood geworden. Helaas is de verkeerde kant van de flat voor geel ingepland; mijn deur wordt denk ik rood. En ik ben zo gek op geel.. Al met al heb ik hier nog geen schilders gezien..en ik moet nog wel het centrum in voor boodschappen. Als ik de schilders tegenkom moet ik ze maar even m'n nummer geven. De schaftkeet beneden zit potdicht, weet niet eens of ze in de buurt zijn..

Oja..vanavond een date..duimen mag !

zondag 4 februari 2007

Een misverstand



MSN pingelt. Een vriendin uit het Groningse vraagt wat.


Altijd gezellig om even met haar te kleppen.


"Jij hebt een talenknobbel hè?"


"Ja hoezo?"


"Ik had goede zin vandaag..ken jij het franse kinderliedje Alouette?"


"Jawel"


De aap (of liever gezegd de vogel) kwam uit de mouw. Ze had de hele dag blij van zin het liedje lopen zingen tijdens de afwas en de huishoudelijke taken.."Zo'n vrolijk liedje" zegt ze..

Tot ze erachter kwam wat het betekende. Een Alouette is niet alleen een helikopter maar ook een leeuwerik. Nu is dat niet wereldschokkend, maar de fransen hebben een reputatie hoog te houden als sijsjeslijmers en "vogelliefhebbers" en dan gaat het niet om kijken en tellen, maar om netten, brute schietgeweren en dooie of levende lokvogels, en zijn niet vies van een vogeltje op het bord. En dan bedoel ik niet de sla- of blinde vink of een kippetje maar beschermde zangvogels. Hoe exotischer hoe beter.

L'Europe? Je m'en fou!.. Hoezo Europese richtlijnen?

Waar wil ik heen beste lezers?

Ze had niet door wat de tekst betekende..

"Alouette, gentille alouette,
Alouette, je te plumerai"

Vriendin kende de betekenis van "plumerai" niet..
"Plumerai" komt van "plumer" en dus betekent "je te plumerai" "Ik zal je plukken"
Zij meende dat het iets van "aaien" of "liefkozen"betekende..

Ik heb haar wreed uit de droom geholpen en aangeraden een donatie te doen
aan de Partij voor de Dieren om haar acute gewetensnood af te kopen..

Terwijl ik haar ernstig toesprak op MSN
lag ik in feite dubbel over mijn toetsenbord..
Gemeen misschien? Vogels plukken is pas gemeen..

ze zal het nog lang moeten horen..