vrijdag 24 november 2006

De Finale




Vanavond is het dan eindelijk zover; de Top2000 stemfinale wordt uitgezonden.


Samen met een deel van de groep waar ik al eens eerder over blogde zijn we uitgenodigd als VIP's van Radio 2, om de laatste uren bij te wonen waarin gestemd kan worden voor de Top2000 van 2006, de 8e editie alweer. Omdat onze groep al jaren actief is op internet, en we geen gelegenheidsfan zijn, is voor ons een speciale feestavond georganiseerd, zodat we de finale live mee kunnen maken. Medeblogger A vroeg zich af hoe ik het zou doen op TV. Het is nog maar de vraag of ik met mijn bolle kop op de buis kom.. Wel lijkt het me erg leuk om met een gezelschap dat elkaar al jaren kent, zij het via internet, zoiets te ondernemen.


Het betekent wel dat ik zometeen de auto start, via 't Harde (carpoolers oppikken) naar Zoetermeer rijd en dan de hele avond onder de pannen ben. Inmiddels heb ik al twee verzoeken om in plaats hiervan dienst te draaien afgewimpeld, het is uniek dat ik juist vandaag vrij ben, heb er niet eens een snipperdag voor op hoeven te nemen. De Radio 2 voorzienigheid is me goed gezind dus. Vanavond vanaf half negen is de uitzending, voor meer info klik hier.
Ik heb er zin in, hoop dat ik geen files heb onderweg, maar ach, tied zat zoals ze het hier zeggen!

Allemaal kijken !




dinsdag 21 november 2006

Scheer je weg!

Tja.. en dan na tijden sparen en enquêtes invullen was het dan zover; een paar maanden geleden had ik genoeg Blokker-bonnen van 10 Euro gespaard bij het NIPO dat ik daarvoor een nieuwe aanwinst wilde aanschaffen; een scheerapparaat. Het oude was inmiddels een jaar of zes oud en schoor toch niet echt jofel meer, dus ik naar de plaatselijke Blokker. Daar kreeg ik vraagtekengezichten. Nee meneer, die verkopen we niet meer, ze zijn uit het assortiment gehaald! Jaren achtereen werden ze verkocht, nu ik genoeg gespaard had waren ze ineens weg .

De afgelopen maanden ben ik in elke stad waar ik kwam wezen vragen, zelfs het hoofdkantoor kon me echter niet meer helpen. Ik zat me al te bezinnen of ik er toch een Senseo voor moest kopen, die ik niet eens nodig heb, tot ik op een avond de online folder zat door te bladeren en tot mijn verbazing het "coole" apparaat in de aanbieding. Helaas was de folder net verlopen. De volgende dag meteen naar de Blokker, waar ze me kenden als "bonnen-klant" en me nog best dat apparaat voor de aanbiedingsprijs wilden verkopen. Vooral het feit dat ik er mee kan scheren terwijl ik douche is een uitkomst, bovendien scheert 'ie zo glad dat ik steeds het idee heb geen baardgroei meer krijg Als er dames zijn die willen uitproberen hoe glad dat is,zijn ze welkom

Ban de Bom!


Eindelijk weer een weblogje.. Het is 21 november vandaag, precies 25 jaren geleden een gedenkwaardige dag. In die tijd was ik vrij fanatiek met vrede en ontwapening bezig, het hele land gonsde ervan dat er 48 kruisraketten geplaatst zouden worden. De tegenstellingen waren groot. Vanuit de kerken ontstond een beweging die nadrukkelijk nee zei tegen het voornemen om deze raketten te plaatsen. Natuurlijk zaten we middenin de nadagen van de koude oorlog, en van "rechts" werd gewaarschuwd voor Russen in de keuken. Nou ben ik niet vies van de internationale cuisine dus wat mij betreft mocht 'ie komen koken .

Op 21 november 1981 werd in Amsterdam de eerste grote demonstratie georganiseerd, en overal verschenen de posters, ik kan me herinneren dat ik er één op mocht hangen in het klaslokaal van de leraar handvaardigheid en tekenen, zeer tegen de zin van de directeur, die lijnrecht tegenover deze stroming stond. Mijn eerste demonstratie volgde, van de enkele waar ik ben geweest, want ik ben niet zo'n demonstratiemens. Ik meen dat we met de bus naar Amsterdam zijn geweest, waar het Museumplein (toen een stuk grasland) al vol stond met mensen. Massaal gingen we naar de Dam, waar we volgens mij niet eens aankwamen vanwege de grote drukte. Overal bijval, sympathie.

Natuurlijk werd er onder volwassen begeleiding gedemonstreerd, ik was net 15. Geen punt, de begeleiding was net zo overtuigd van de zaak als ik. Wel hing ik mijn jas vol met buttons, waar ik nog een aantal van heb liggen uit jeugdsentiment. De drukte was overweldigend en één van de meest indrukwekkende gebeurtenissen ooit, samen met de demonstratie in Den Haag op 29 oktober 1983. Natuurlijk werd besloten die raketten te plaatsen, maar de politiek werd ingehaald door de ontwikkelingen die de raketten overbodig maakten. Er werd krampachtig aan vastgehouden, maar uiteindelijk kwam de "bestelling" van Den Haag niet.. Donderdagavond een nostalgische terugblik op TV, "de avond van de bom" op Nederland 3, voor iedereen die nog eens terug wil kijken.. Mijn video staat scherp..