donderdag 14 december 2006

Pitamientjes en schaatsen

Ik ben een Bourgondiër. Dat wil zeggen; een lekkerbek die van goed eten en drinken en gezelligheid houdt. Fijn, zou je zeggen. Ja fijn in gezelschap, alleen niet zo zeer.

Dit is geen klaagzang over mijn single-zijn, dat loopt wel los, nee, ik merk dat ik vanwege drukke diensten vaak mijn toevlucht zoek tot de afhaalchinees of de snackbar op de hoek.

Vaak is dat omdat ik pas tegen zessen of later thuis ben, of omdat ik een late dienst heb en thuis niet heb kunnen eten. Laatst hoorde ik een alarmerend verhaal over een persoon die aan scheurbuik leed, en niet eens op een schip naar Oost Indië werkte, maar gewoon door drukke werkzaamheden niet aan het nuttigen van vitamines toekwam. Dit, gecombineerd met snel moe zijn de laatste tijd, en het gebrek aan daglicht overdag doet me vandaag besluiten een net sinaasappels te halen. Ook wil ik meer gaan bewegen, maar als ik de tijdelijke ijsbaan in Emmen zie, is het echt "scheuvel'n" zoals Drenten zeggen. Je PR 30 rond haal je er niet. Bovendien schaats ik al jaren niet meer, maar kriebelt het wel om een paar hockeyschaatsen te halen bij de plaatselijke Lidl. Ik zie mensen op knaloranje schaatsen rijden en groot lol hebben, misschien toch n idee voor volgende week? Schaatsen zijn er te huur. Uit voorzorg even mijn zorgverzekering bellen denk ik :-)

woensdag 13 december 2006

Brand?

Je hebt hulpverleners en hulpverleners. Ik ben kennelijk meerdere tegelijk. Vandaag was ik bedrijfshulpverlener (3 x woordwaarde). Nadat ik gister een man of 5 van hun vingerafdrukken-angst had afgeholpen mocht ik vandaag weer spelen met brandblussers. Schuimparty's schijnen leuk te zijn; het spul dat uit de rooie bussen kwam zorgde voor een zeer kortstondig "winter wonderland"

Het ritueel van elk jaar harhaalde zich; brandende sinaasappelkistjes, een ontploffend Camping-Gaz blikje (vuurwerk) en als klap op de vuurkorf "persoon in de fik". Klooiend met een 2 persoons blusdeken en uitkijkend voor de vlammen lukte het me om de met brandpasta ingesmeerde pop te doven, hij kon er mee door al was hij meerdere keren het "haasje" geweest..

Al had ik mijn EHBO al lang weer verlengd, toch heb ik meegedaan dit jaar. Hoofdzakelijk om de heerlijke broodjeslunch bij de Giraf niet te missen, want deelnemers aan de halve dag mochten na de blusdemo naar huis.

Lekker gegeten, en na die tijd gesterkt doorgegaan met reanimeren, beademen en het verslepen van "slachtoffers". Natuurlijk was ik de klos en lag ik voor ik het wist met een beademingsmasker op mijn snufferd en op de vloer.

Praktijkervaring uitgewisseld met mensen van de Ambulancedienst, die tegenwoordig steeds vaker bedreigd en mishandeld worden, waarna ze (de daders) een werkstrafje krijgen.. Een afwisselend dagje dus.

In de maak; een blog over de ontwikkelingen rond Verdonk, wiens aftreden mijn voorkeur en warme belangstelling heeft. Den Haag schiet echter sneller dan ik kan bloggen, dus dat kijk ik nog even aan..

maandag 11 december 2006

Spurt!




Zo, eindelijk weer nieuws uit Blogland..Niet altijd zin om weer mijn belevenissen wereldkundig te maken. Ik heb niet veel mensen verteld dat ik een beetje treinengek ben. In het "vooruitstrevende" Emmen is na het debâcle met modern maar snel vastlopend en in de fik vliegend materieel teruggegrepen op het "Mat'64" De naam doet hetzelfde ergs vermoeden als hij klinkt; treinen van voor mijn tijd (bouwjaar '66 en nog steeds een robuuste locomotief ). NS Reizigers wil de lijn eigenlijk wel verkopen. Ik weet niet of dat een goed idee is, maar toen ik gisteren op Groningen CS was en daar de nieuwe "Spurt" zag staan en een blik in de 1e klas had geworpen, was ik verkocht. Laat Arriva de hele zooi maar overnemen, van mij mag het als ze dit soort treinen laten rijden.. Ik wilde de binnenkant op de foto zetten, maar helaas vertrok de trein net en wilde ik niet in Nieuweschans verzeild raken.. Dan maar een lekker Chineesje en n goeie film in Pathé..Ook niet verkeerd..

Toch een impressie dan maar, zie foto's