zaterdag 28 april 2007

Ice Ice Baby

Gister de post gehaald. Rekeningen en tijdschriften, weinig bijzonders.

Tot mijn oog viel op post van de postcodeloterij. Ik hoop nog steeds dat de voorjaarskanjer van vorig jaar weer herhaald wordt. Tot die tijd moet ik het met kleine prijzen doen. Een keer € 5,- en een keer € 10,- Ook eens een tegoedbon voor Duinrell gewonnen, maar om nou met m'n dikke witte pokkel van de wildwaterbaan af te rauzen tussen de kids leek me niks, dus de buren met de kinderen blij gemaakt vorig jaar. Nu een enveloppe vol waardebonnen om gratis een grote beker Ben&Jerry's "feel good" ijs te halen bij de supermarkt om de hoek.
Normaal ben ik geen grote ijsliefhebber, maar een vriendin van me liet me met dit merk en later met de Swirl van Meneer Jamin kennismaen. Ik heb ff een kratje geestrijk vocht van een koninklijk Duits merk gehaald en meteen een beker ijs met "Vanilla Ice Cream with Fudge Brownies & a Raspberry Swirl" meegenomen. Daar zit ik nu lekker van te genieten terwijl de boel lekker doorwaait. Zometeen nog ff een terrasje en ik heb mijn vrije zaterdag gevierd.


Heb me ook alweer nuttig gemaakt door een poging te doen mijn fietsband te plakken die door een punaise te pakken was genomen.
Een paar jaar geleden kreeg ik een fiets-set in mijn kerstpakket, met een noodreparatiesetje erbij. Ik zweer bij het vertrouwde Simson, maar kreeg twee vreemde bandenlichters en slecht plakkende solutie. Na het ontdekken van het tweede lek was de plakker op het eerste speldenprikje alweer losgegaan. Op naar de fietsenmaker dus. Wordt waarschijnlijk een nieuwe binnenband, maar na anderhalf jaar lekvrij fietsen mag dat eens een keer?


Ik ga nog even van de zon genieten!

woensdag 25 april 2007

Pardon-Chinees




Vandaag na een intensieve en smoorhete dienst op straat nog even een paar blikjes verkoelend gerstenat gehaald. In de plaatselijke super stuift me een jongeman voorbij met een imposante Chinese sik en snor. Hij ziet me amper en loopt me bijna van de sokken; bijna sluitingstijd.

Ik roep iets van "hé kijk uit!" waarop hij omkijkt en we elkaar opeens herkennen. A. In een "grijs verleden" heb ik hem en zijn familie begeleid toen ik nog bij vluchtelingenwerk werkte. "Ik herkende je niet, je bent helemaal op de Confucius-toer" Een brede grijns is mijn deel..


Ik herinner me een lijvig dossier en trieste vooruitzichten. Jaren later kwam ik A. opnieuw tegen toen ik op een school werkte waar hij stage liep. We wisselen beleefdheden uit; ik merk dat hij geen U meer zegt; dat heb ik hem meerdere keren verboden.. Hij heeft goed nieuws. Het generaal pardon zit eraan te komen en hij en zijn familie komen in aanmerking. Ook hebben ze rechtszaken gewonnen met de hulp van een "asielkanon" , een advocaat gespecialiseerd in deze zaken. Eindelijk goed nieuws, al zijn ze er nog niet..


Ik heb hem mijn kaartje gegeven en gevraagd om me op de hoogte te houden.. met een ferme handdruk neemt hij afscheid, mijn "Pardon-Chinees" Zo zie je maar weer dat niet alle herinneringen uit het verleden slecht zijn... Ik ga duimen!