woensdag 20 december 2006

Waar rook is...

....Is vuur zegt het spreekwoord. Vanmorgen was mijn "uitvalsbasis" de brandweerkazerne. Daar hebben ze verstand van die dingen. Ik ontwaarde een nieuwe aanwinst in een op zich oud gebouw. Enkele maanden geleden al werd door de spuitgasten de vrees uitgesproken dat als het rookverbod al te stringent zou worden doorgevoerd, het enige dat in 't vervolg nog rookte de felle branden zouden zijn in Drenthe's hoofdstad.

Nou stond het kantoorpersoneel en een verdwaalde brandwacht zoveelste klasse wel vaak buiten te klappertanden met een peuk tussen de stoere lippen, en dat de mensen daar dan binnen geen last meer van hadden was een goede zaak (vond ik) maar ook ik als niet roker vond het geen ideale oplossing. Die zou natuurlijk "stoppen" zijn, maar aangezien dat een illusie is voor de echte roker, werd een inventieve en waarschijnlijk peperdure oplossing bedacht en aangebracht; een "rookhok" ergens op de gang van het gebouw. Ik stond wel even te kijken naar het zeer strak en futuristisch vormgegeven gevaarte, dat het midden hield tussen een luxe abri en de binnenkant van de Tardis..




Een aantal vast gemonteerde asbakken, grote pijpen die voor de afzuiging zorgen en een "aanwezigheidssignalering". Als je binnenstapt steekt er een bescheiden storm op, die menig haarstukje doet sneuvelen, en de sigaret waarschijnlijk feller doet branden..

De rokers deden het gevaarte meteen in de ban, ik heb een (overigens niet rokende) collega bereid gevonden als "proefkonijn" in de "bushalte" plaats te nemen.. Het wordt steeds gekker in Nederland..



dinsdag 19 december 2006

Kranig in de donkere dagen..

Het was alweer druk deze week, enkele nachtdiensten en wat late en vroege.
De sinaasappels werken goed, maar neemt niet weg dat er veel bankgehangen wordt. De theelichtjes fikken weer, het huis is schoon en alles gestreken. Morgen Assen weer onveilig maken, dus parkeerders let op uw zaak..
Ik kom weinig meer in het wijk-winkelcentrum, de Aldi is dichtbij en heeft alles wat ik nodig heb. Beter alvast voor de kerst inkopen voordat je voor een dichte deur staat. Toch maar weer even heen gegaan vandaag. Ik moest de buurtkrant rondbrengen en meteen een gasaansteker halen voor de kaarsen, want die dingen gaan zo verrekte snel leeg.. Nadat ik mijn stapel kerstkaarten had afgegeven (die te schrijven,had ik dit jaar wel zin in) even naar de drogist op de hoek, die tot mijn verbazing bij navraag alweer ruim 3 maanden een "Kruidvat" bleek te zijn. Nouja, dan daar maar even kijken. Bepakt en bezakt weer naar huis.
Was er van het zomer alarm voor omvallende kranen, nu blijkt dat ze het wel naar hun zin hebben, ze hebben zich zelfs vermenigvuldigd..Het wemelt nu van de bouwputten hier in de buurt. Gelukkig is de doorgaande weg weer vrij..Die lag een maand open, niet erg handig..

Onderstaand een plaatje van ons "kranige" winkelcentrum, vanuit het achterraam.Nu de bomen kaal zijn kan ik ook zien of het ding scheef gaat staan :-) Bovendien was de zwarte dreigende lucht wel mooi...