dinsdag 4 mei 2010

Pootje zeer (alweer?)

Ja alweer!

Dit is wel een feuilleton aan het worden vrees ik.
Twee weken geleden begaf ik me tijdens een zomerse zondag met een erg leuke dame in het centrum van Emmen. Na een terrasje en ettelijke wijntjes wilden we iets gaan eten. Omdat we bij de pizzeria niet terecht konden en we wel zin in Chinees hadden liepen we even wat verder. Nadat ik even in een etalage had gekeken liep ik de stoep weer op. Even onderschat; ik zwikte over de rand, de enkel klapte dubbel en ik schampte nog even een voorbijrijdende auto. Ik ging als een zoutzak; vol gestrekt. Al snel voelde ik de enkel opzwellen en wist; foute boel!. Nu heb ik enkels van rek-elastiek en meestal sta ik wel weer op, maar dit was minder. Na wat vijven en zessen werd ik door vriendin thuisgebracht. De volgende dag maar even naar de dokter, die het net als ik niet vertrouwde. Door ervaring wijs geworden had ik paspoort en ponskaart van het ziekenhuis meegenomen. Na uren wachten werd in het ziekenhuis een foto gemaakt. Weer uren wachten; er werden wat paracetamolletjes in gestopt, ik had amper pijn. Eind van het liedje: gips-spalk en krukken. Ik had daar sinds 1983 niet meer op gelopen maar ik had al gauw weer routine.

Intussen loop ik alweer twee weken in huis rond met die dingen, en er wordt voor me gezorgd met eten enzo, want koken op een bureaustoel die in de keuken staat is wat gevaarlijk. Ontbijt: 's morgens koffie zetten, in de thermoskan gieten, goed dichtdraaien, mok en broodjes erbij en dan in een tas om mijn nek naar de kamer lopen. Douchen: zak om het onderbeen, dicht tapen en gaan, wel op een plastic tuinstoeltje zittend, maar best relaxed :-) De was doe ik zelf wel, in de kast leggen is wat lastiger maar er komt elke dag wel iemand langs.

Vandaag eens naar het ziekenhuis gebeld; loopgips zou deze week gezet worden maar ik had nog geen oproep. Na wat aandringen werd die direct voor donderdag gemaakt.
Daarna kan ik weer wat meer uit de voeten; ik kan dan ook weer aan het werk. Loopgips is geen surveillancegips, dus dat worden denk ik baliediensten.
Alles beter dan thuis zitten .. De komende 6 weken ben ik wel even onder de pannen denk ik.. Ach, ook daar wen ik wel weer aan..