woensdag 11 juli 2007

Een doodgewone avond

Zo, de avond is weer gevuld.

Vanavond eerst samen met broer M. naar de film, hij moest en zou "Die Hard" nog eens zien. Nu heb ik weinig met Bruce Willis, maar ik moet toegeven dat als je niet te kritisch kijkt hoe hij in zijn eentje dertig bad guys naar de eeuwige jachtvelden helpt, en passant een helikopter en een futuristische JSF jager neerhaalt met een paperclip en wat overredingskracht, het best uit te zitten is. Ik zit eigenlijk te springen om vriend Potter te bezoeken. Echter; van de 300 zitplaatsen die vanavond beschikbaar waren gesteld, was een half uur van te voren geen meer over. Terwijl ik samen met broer aan de kaartjescomputer tickets kocht werd omgeroepen dat de films 10 minuten later zouden beginnen. Maar goed ook; op de website staan ze een kwartier te laat aangekondigd, en zo kwam ik deze week als voor de tweede keer in de bios, vastbesloten het dit keer te redden.

Terwijl we ons voorzien van longnecks en chips door de massa wachtende dreuzels wurmden, wat amper lukte, week een kamerplant van manshoogte gedwee voor ons en konden wegaan zitten in een mager bezette zaal. Na afloop door de catacomben weer naar buiten; één blik in de herentoiletten deden me opschalen naar Alarmfase Rood; ernstige dreiging..

Thuisgekomen een verzoek van M. om de TomTom na te kijken. Hij hield ernstig rekening met een "Worst Kaas-scenario" want het virtuele Beste Boek voor de Weg had de geest gegeven. Thuis kon ik 'm niet reanimeren , waarop ik via MSN opperde dat de accu misschien leeg was. "Goh, zou het?" was het antwoord.  Weer naar de parkeerplaats, acculader erin, plug in de aansteker-ingang en contact. "Bliep" Eerste weg rechts!.. Nou heb ik gister nog dat spotje met die dame gezien die de heg binnenreed dus dat leek me niet handig. De accu was inderdaad zo dood als een pier, nu dus weer ok. De korste weg naar Groningen gaf 'ie nog altijd aan via de N34, die inmiddels opgebroken is zodat je zowat via Amssterdam moet rijden..

Weer boven ging bovenbuurman uit zijn dak met zijn Karaokesetje en iets vaags Nederlandstaligs, hele foute muziek in elk geval. Met de koptelefoon op deed hij auditie voor Idols..

Tot de telefoon nadrukkelijk ging en het abrupt stil werd. Henk Jan Smits aan de lijn?