donderdag 24 mei 2007

Ik zal handhaven


Eindelijk, het is serieus.Vanaf vandaag mag ik me officieel BOA noemen.
De papieren heb ik al twee jaar op zak, maar tot nu toe was ik niet officieel aangesteld, laat staan beëdigd. Vandaag is daar verandering in gekomen.
Ik moest er voor naar Assen, maar da's al zo'n routine dat ik het op de automatische piloot deed. Een leidinggevende reed mee. Bij de politie volgde een speech van een hoofdinspecteur en een onderhoudend verhaal over integriteit. een bonte verzameling uniformen legt eed of belofte af. De man die ik voor een douanier hield bleek achteraf een jachtopzichter te zijn..

Nadat ik had beloofd dat ik geen steekpenningen aan had genomen en/of andere omkoperij had begaan mocht ik mijn aanstelling bekrachtigen met een "Dat verklaar en beloof ik". Het is officieel; ik mag nu dus alle foutparkeerders aanpakken. Weer een uitdaging erbij.. Beladen met bloemen en een mandje "eerlijke handel" van de wereldwinkel keerde ik huiswaarts. Een geslaagde dag!

maandag 21 mei 2007

Perikelen

Even een blogje plaatsen..

Ben aan het bijkomen van een nachtdienst en een slaapdag die eigenlijk meer een slaapmorgen was. Tot 12 uur geslapen en toen lukte het niet meer, eigenlijk te kort. Nu mag ik morgen weer om half zeven aantreden in Hoogeveen, dus dat is om zes uur rijden..vroeg naar bed dus vanavond ..Ik blog niet zoveel meer, heb het druk met andere dingen, Toch wil ik proberen jullie op de hoogte te houden van mijn wel en wee. Na de late dienst vorige week bijna een spookrijder aangereden in Hoogeveen. Sta ik bij de McDonald's te wachten op het groene licht, komt er een auto met een ouder echtpaar aangereden vanaf de afrit A28. Tot mijn verbazing maken ze een krappe bocht en rijden zo mijn voorsorteervak  binnen. Ik zet de grote lichten aan en de dienstauto dwars op de weg. Ze snappen het niet, maar na enkele brede armgebaren rijden ze achteruit en om de middengeleider heen naar het goede wegvak. Pff.. het is rond half elf, dys weinig verkeer op één van de drukste kruispunten van Drenthe. Ik heb ook altijd wat met verkeer de laatste tijd, zie mijn vorige blog

Nu; in huis dingen voorbereiden. was draaien en ophangen, mijn overhemden draaien nog en moeten voor morgenochtend droog en gestreken zijn. Intussen de mail bijwerken en een blogje schrijven en ook nog me oriënteren op de aankoop van een TFT scherm (flatscreen). Ik weet wel mannetjes die het goedkoper doen, maar daar begin ik maar niet aan  Het dilemma; 17 of 19 inch? Ik weet het eigenlijk al; 19 inch. Breedbeeld of gewoon? De computerboer heeft aanbiedingen en het vakantiegeld is binnen. Wie heeft tips voor me? Ik wil eigenlijk wat "breder" gaan werken, en mijn ouwe monitor doet het op zich nog goed. Toch kom ik beeld tekort merk ik, alles wordt groter en grafisch zwaarder. Ik denk dat ik als ik 17 inch koop, over een paar jaar toch groter wil. Moet ik dan gewoon of breedbeeld kopen? Wie weet raad? Ik ga er nog maar even uit zometeen, misschien toch nog ff bij de winkel langs om raad. Je moet toch wat?