zondag 7 mei 2006

Weps!

Al twee ochtenden word ik wakker van dat beest. Half slapend en wakend hoor ik 'm binnenkomen, manouvrerend om de raamstijl heen. Ik besluit het beest te negeren, tot het een duikvlucht naar mijn bed maakt. Ik kan gaan meppen maar dan steekt 'ie misschien. Toch maar een hor nemen? Ik zie dat het geelgestreepte beest onder m'n bed door vliegt. Mijn matras is dik genoeg gelukkig, toch jaag ik 'm het raam uit. Grrr.. half zeven..
Tot twee keer toe herhaalt zich het tafereel, totdat ik brak en gesloopt mijn bed uitstap op mijn vroege ochtend. Wat heeft dat beest hier te zoeken? Ik zoek de slaapkamer af naar een begin van een wespennest, ik vind gelukkig niets.

Vanmorgen hetzelfde akkefietje. Blij eindelijk op bed te liggen na een drukke nachtdienst en een dikke drie kwartier terug rijden probeer ik de slaap te vatten.. Zoeemmm.... neee hè? Daar is die "bommenwerper"weer.. Roger all..go and throttle up.. Ik krijg moordneigingen.. Opeens merk ik dat "prikbeest" zich onweerstaanbaar voelt aangetrokken door de geur van mijn "parfum d'intérieur"die ik in het stopcontact heb om het een beetje aangenaam te laten ruiken. Woest verstoor ik de romance in de dop, de verdamper in de kamer en de "weps" het raam gewezen.
Wat een vinding..Ik heb het beest niet meer terug gezien :-)