donderdag 21 mei 2009

Korte vakantie

Ik ben terug! Heerlijk vakantie gevierd. Het waren "maar" vier dagen, maar wat kun je in vier dagen veel doen! Een familieweekend in Noord-Holland was gepland. Een bungalowpark werd uitgezocht. Regio Westfriesland zou het worden. Ik ben daar niet onbekend, en heb aan één kant van die landstreek heel wat voetstappen liggen. Die kant wilde ik dus ook niet uit. De andere kant, omgeving Alkmaar, was nog niet zo bekend. Vrijdag werd opgebroken, ouders gingen al eerder. Broer en ik scheurden in een uur of twee naar Warmenhuizen, een dorpje aan de Westfriese Dijk, een pittoreske omgeving met kikkerslootjes en Noord-Hollandse stolpboerderijen.

De bungalow die we betrokken was eenvoudig maar gezellig. Zodra je de dijk afreed en je je via een helling het bungalowpark in stortte hield alle herrie op. Zittend achter coniferen had je genoeg privacy. Na wat verkennende bewegingen moesten er boodschappen gehaald worden. Uiteindelijk belandden we via Bergen en Bergen aan Zee in Alkmaar en vandaar weer terug naar het huisje. Prachtige omgeving daar..
's Avonds met de bus terug naar de stad, bioscoopje pikken en terug. Daarna uitstapjes naar Den Helder, Schagen, en een bezoek aan het museum in Wieringen, en vooral overdag en 's avonds gezellig eten drinken en genieten van de omgeving.
Omdat de bungalow moeilijk verhuurbaar was voor twee dagen, kregen we er twee voor een zacht prijsje bij. Omdat we beiden weer aan het werk moesten, vertrokken we dinsdag al. Ik had zo nog een week bijgetekend.. Voor herhaling vatbaar, deze vakantie..



(Uitzicht vanaf Wieringen)