zondag 17 september 2006

De aanhouder wint


Omdat ik verder toch niets te doen had, ging ik net even oud papier wegbrengen. Na ergens een balletje te hebben genuttigd vervolgde ik mijn weg (met de auto) richting huis. Op de eerstvolgende afslag kruis ik een fietser. Ik kijk, hij kijkt, ik zie dat hij een flatscreen onder de arm heeft en ik herken hem ineens als "veelpleger" en trouwe klant bij ons.


Ik weet niet of hij mij herkend heeft, maar ik volg hem op gepaste afstand de wijk in, kijkend waar hij eventueel naar binnen gaat, want ik geloof niet dat hij het ding eerlijk heeft gekocht.Hij spreekt mensen aan op het fietspad, en ik besluit de meldkamer te bellen. 0900-8844..

Al onze medewerkers zijn in gesprek.. Ik wacht en ben de "boef" ineens kwijt; hij duikt een steegje in. Ik rijd nog een paar rondjes en besluit het op te geven, ik ben inmiddels bijna thuis.

Ineens wordt er opgenomen bij de meldkamer en ik doe mijn verhaal. Ik spel de naam en zeg dat ik 'm inmiddels kwijt ben.. Ik word bedankt voor de melding en hang op, niet verwachtend dat er meteen 20 agenten opaf komen. Thuis eerst maar ff de afwas doen. Intussen spookt wat ik gezien heb door mijn hoofd.. Mijn mobiel gaat, en een centralist van de meldkamer is aan de lijn, en hij bedankt me uitvoerig voor de snelle melding; de veelpleger is net aangehouden op verdenking van inbraak. Mooie actie! krijg ik te horen. Yess! Mijn argwaan was terecht..

De collega's op bureau hebben weer werk. Zo zie je maar weer; de aanhouder wint :-))

Verjaardag(en)

Zoals al eerder vermeld was de 14e mijn verjaardag. Ik vierde het aanbreken van mijn veertigste levensjaar, en aangezien het leven begint bij 40 had ik mij grondig voorbereid.
Ik was vrij, had de koffie klaar. Op broer M. na kwam de hele dag niemand.
Nouja, iedereen moest werken behalve ondergetekende natuurlijk.

Ik had een lekker relaxt dagje, er kwam zelfs welgeteld één kaart!






Wel de nodige telefoontjes gehad, en omdat ik de hort op was ook enkele voicemails.
De e-cards waren ook leuk, Zus H. heeft er 4 verstuurd, mijn hotmail accepteerde ze niet..
De volgende dag moest ik meteen weer parkeerdienst draaien in Assen, dus feesten werd niks. Dat heb ik uitgesteld naar zaterdag. Op het werk wel getrakteerd, de moorkoppen en slagroomsoezen gingen erin als de spreekwoordelijke koek. Relaxt zitten koffieleuten, gezellig.


Om half zes vrij, auto zoeken en gaan.. 's Avonds had ik een barbeque bij D. , die sinds ik in 1991 op mezelf ging wonen mijn buurvrouw was, en in de 20 jaar dat we elkaar kennen (we zijn collega's geweest) mijn beste vriendin is geworden. Vond ik 40 jaar al een hele mijlpaal, zij zag die dag Sara. Tegen zevenen erheen gefietst, de hond uit de pot gejaagd en nog een paar worstjes en hamburgertjes verorberd. Zowaar een leuke dame ontmoet waarmee ik de rest van de avond in diepe discussies verwikkeld was. Erg gezellig allemaal.

De dag erop was broer M. in het zuiden, de auto had hij aan mij ter beschikking gesteld.
Boodschappen doen dus. hapjes en drankjes inslaan, met 2 zware tassen naar boven.
Om drie uur kwam vriendin P. en zij hielp me met "shoppen", gezellig gepraat en wat gedronken, een doosje scharreleieren rijker, van haar eigen kippetjes. Leuk!
Tegen achten ging de "party" van start. Vriendinnen I. en A. waren de eersten, "Sara" D. kwam daarna. Leuk, zo'n kamer vol. A. bracht een doos bier "uut Grunn" mee, heel origineel.
Verder is mijn voorraad DVD's uitgebreid en kreeg ik de nodige CD/DVD bonnen.
Al gauw zat iedereen gezellig met elkaar te kletsen en ik sleepte af en aan met eten en drinken, knabbels en komkommer. De bel ging. Vrienden uit Amersfoort aan de deur, ze hadden meteen de auto gepakt nadat ze gegeten hadden, en zijn mijn kant op gekomen. Erg leuk, de kamer zat helemaal vol, we hebben erg leuk gepraat en gelachen. Een groot succes en volgens de aanwezigen en ondergetekende voor herhaling vatbaar!

Op naar de volgende veertig dus maar..