zondag 23 juli 2006

Na ons de zondvloed..


Eindelijk is het benauwde weer verdreven; volgens het KNMI voor één of twee dagen, maar het is heerlijk op het balkon en in de kamer. Gister na een middagje in het bruisende Emmer centrum naar huis gegaan via de pizzeria. Het begon te dreigen, dus snel naar huis, vriendin P. begon het ook warm en benauwd te krijgen. Het betrok, dus snel afrekenen.Buitengekomen bleek het al losgebarsten te zijn, dus ik heb even in de regen gestaan, haast verbaasd om wat er uit de lucht kwam zetten :-) Lekker, die koele druppels op je hoofd.

Na een half uur wachten dachten we erdoor te kunnen, maar halverwege de straat werd een portiek opgezocht, de volgende onweersbui diende zich al in alle hevigheid aan.
"Het komt niet over de Hondsrug" zeiden we vroeger, alsof het een hooggebergte was..
Eindelijk even een adempauze, snel de rest van de straat bedwongen..

Samen uit, samen thuis, en na de opengelaten ramen te hebben gesloten (en het ingeregende water te hebben opgedweild) kwam het volgende onweer over.. Al gauw konden de putten het niet meer aan. Een mini-tsunami was het gevolg, waarvan onderstaand het resultaat..
De opscheppers in de buurt ragden door de plassen en al snel strandde een oud Peugeotje midden in de bagger. .. Leedvermaak alom dus :-)

Het water is nu weggetrokken, wat blijft is zand en droge modder.. Dat wordt nog wat met de hitte die er weer aan zit te komen. Ons is even een pauze gegund, Vijfentwintig graden in huis voelt haast "koel" aan..


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier valt alweer een plensbui hoor, met een beetje geluk krijg jij hem zo ook.

Anoniem zei

wat een water bij ons is er maar een beetje gevallen

Anoniem zei

Je had natuurlijk ook languit op straat kunnen gaan liggen om af te koelen?

Anoniem zei

Heerlijk wat een bui! Jammer dat ik het kabeltje van mijn camera niet kan vinden anders zou ik ook zo'n soort foto vanuit Amsterdam op mijn weblog zetten. Het was een mooi gezicht. Alleen was ik liever thuis geweest.